EKSKLUZIVNO: Ko stoji iza aktuelnih planova za izazivanje haosa u državi?

Novosti online

02. 10. 2024. u 11:49

NAKON što su protesti i blokade koje su pojedina udruženja poljoprivrednika u sprezi sa opozicijom organizovala prethodnih dana pretrpeli debakl, „Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije“ je uputila poziv poljoprivrednicima da sutra, 3. oktobra, sa početkom od 10 časova, izađu traktorima na puteve širom Srbije.

ЕКСКЛУЗИВНО: Ко стоји иза актуелних планова за изазивање хаоса у држави?

Foto: Z. Grumić

Uz odranije poznate zahteve za poboljšanje statusa poljoprivrednika, pomenuto udruženje insistira i na smeni resornog ministra Aleksandra Martinovića, pozivajući pritom na punu pripravnost da krenu u blokade saobraćajnica ukoliko im se ne ispune zahtevi.

Nema ni trunke sumnje da pozivi ovog tipa predstavljaju ujedno i pozive na izazivanje haosa i paralizu čitave države, pošto dolaze u trenutku velikih gužvi na srpskim saobraćajnicama, pre svega usled početka školske godine na fakultetima. Iza navedenog, pored samoproklamovanog lidera „Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije“ Milete Slankamenca, stoji i Vladimir Višić iz Stare Pazove, inače jedan od eksponenata hrvatskih interesa među ovdašnjim poljoprivrednicima, koji su i kreirali spisak zahteva, a suštinski ultimatuma državi.

Slankamenac i Višić na tom planu uživaju podršku brojnih opozicionih lidera, pre svih predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa, predsednika Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miroslava Aleksića, predsednika stranke „Srbija centar“ (SRCE) Zdravka Ponoša i predsednika stranke „Ekološki ustanak – Ćuta“ (EU – Ćuta) Aleksandra Jovanovića – Ćute, kao i predstavnika udruženja „Ne damo Jadar“, samozvanog eko-aktiviste Zlatka Kokanovića. Sa svoje strane, Đilas, Aleksić, Ponoš, Jovanović i Kokanović su, zajedno sa liderima „Novog DSS“ Milošem Jovanovićem i Demokratske stranke (DS) Zoranom Lutovcem, za 4. oktobar dogovorili sastanak u Gornjim Nedeljicama, na kojem će razmatrati dalje korake u nastojanju da nasilnim putem dođu na vlast.

Na ovu temu je detaljnije, prilikom današnjeg gostovanja na TV „N1“, govorila zamenica predsednika DS Dragana Rakić, koja je iznela da postoji intenzivna saradnja između opozicije, udruženja poljoprivrednika i prosvetnih radnika i tzv. ekoloških aktivista, koja se „iz više razloga“ drži dalje od očiju javnosti, zatim da opozicija „pravi iskorake“ prema poljoprivrednicima, kao i da bi istaknuti funkcioner DS Srđan Milivojević trebalo da se sastane sa jednim od privedenih poljoprivrednika.

Tokom istog intervjua, Rakić je nedvosmisleno potvrdila da postoji plan za destabilizaciju i nasilno svrgavanje legitimno izabranih vlasti Srbije, te da se „ovaj režim može srušiti samo ukoliko napravimo jedan široki front“, kao i da je jedan od instrumenata za realizaciju tog plana organizovanje generalnog štrajka, odnosno potpuna blokada i kolaps države i institucija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

DA LI JE TEŽE ODGAJATI ĆERKE ILI SINOVE? Naučnici dali odgovor - evo koje mame i tate će drastično brže ostariti