uživoRAT U UKRAJINI: Ruska zastava se vijori nad Ugljedarom

Novosti online

02. 10. 2024. u 08:29 >> 11:18

RAT u Ukrajini 952. dan.

РАТ У УКРАЈИНИ: Руска застава се вијори над Угљедаром

Foto Tanjug/AP

Gagin: Ruska zastava postavljena na zgradu administracije Ugledara

Ruska zastava postavljena je na zgradu administracije Ugledara, ali je rano govoriti o zauzimanju grada, čišćenje je u toku, tu su i dalje džepovi Oružanih snaga Ukrajine, rekao je za Sputnjik savetnik lidera DNR Jan Gagin.

Eksplozije u Sumskoj oblasti

U Sumskoj oblasti Ukrajine odjeknula je eksplozija, javila je ukrajinska televizija TSN.

Maročko: Ruska vojska otkrila leševe stranih plaćenika

Ruska vojska u oslobođenom Višnjevu, u Harkovskoj oblasti, otkrila je leševe stranih plaćenika, rekao je vojni ekspert Andrej Maročko.

- Tokom oslobađanja sela Višnjeva, elektronska oprema Oružanih snaga Rusije više puta je snimila strani govor. Posle oslobođenja ovog naselja, na položajima i mestima kompaktnog boravka ukrajinske vojske pronađeni su leševi neslovenskog izgleda. Predmeti za domaćinstvo, oprema i mnoge druge stvari takođe ukazuju na prisustvo plaćenika iz inostranstva na ovom mestu - rekao je on.

Jedinice grupe Zapad oslobodile su Višnjev 1. oktobra.

Napad na skladište municije u Harkovu

Napad je izveden na skladište municije u predgrađu Harkova, rekao je za Sputnjik koordinator proruskog pokreta otpora u Nikolajevu Sergej Lebedev.
- Predgrađe Harkova Dergači noćas je skladište municije bilo meta napada. U 4 sata ujutru, dva FAB-a su doletela u predgrađe Harkova, nakon što je usledila duga detonacija... Posle eksplozije izbio je ozbiljan požar i nestala struja - rekao je Lebedev.

Prema njegovim rečima, verovatno kao posledica eksplozije iz obližnjeg skladišta nafte, oštećena je trafostanica Dergači-Tjagovaja.

- Pored skladišta nafte nalaze se hangari sa metalom i fabrike betona, koji služe za privremeno skladištenje municije pre slanja na front. Povremeno se u hangarima i pored njih skladišti tehnika koja je stigla železnicom pre nego što bude poslata jedinicama - dodao je Lebedev.

BONUS VIDEO: RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

DA LI JE TEŽE ODGAJATI ĆERKE ILI SINOVE? Naučnici dali odgovor - evo koje mame i tate će drastično brže ostariti