uživoRAT U IZRAELU: Tel Aviv sprema odgovor na iranske napade, Huti gađalu položaje IDF-a, danas hitna sednica SB UN

Novosti online

02. 10. 2024. u 08:21

IRAN je jutros saopštio da je završen njegov raketni napad na Izrael - njegov najveći vojni napad na jevrejsku državu - ako ne bude daljih provokacija.

РАТ У ИЗРАЕЛУ: Тел Авив спрема одговор на иранске нападе, Хути гађалу положаје ИДФ-а, данас хитна седница СБ УН

Foto: Printskrin

Huti: Gađani položaji IDF-a duboko unutar Izraela

Jemenski Huti gađali su izraelske vojne položaje duboko u Izraelu sa tri rakete "kuds 5", rekao je vojni portparol grupe Jahja Sari.

Zaharova: Uloga SAD kao mirotvorca gurnula region Bliskog istoka niz liticu

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da je uloga Sjedinjenih Američkih Država kao mirotvorca u palestinsko-izraelskom sukobu ponovo gurnula region Bliskog istoka na ivicu propasti.

- Došli su (SAD) sa ulogom mirotvorca, a ta uloga je sada ponovo gurnula ovaj region niz liticu - rekla je Zaharova za Radio Sputnjik.

Iran najavio da je njihova akcija okončana, ali da u slučaju odmazde neće gađati samo Izrael

- Naša akcija je okončana, osim ako se izraelski režim ne odluči na dalju odmazdu. U tom će scenariju naš odgovor biti jači i snažniji - rekao je iranski ministar spoljnih poslova Abas Arakči na Iksu.

U izjavi za državne medije, glavni štab iranskih oružanih snaga rekao je da bi svaki izraelski odgovor bio suočen s "velikim uništenjem" njegove infrastrukture. Takođe je rečeno da će gađati regionalne ciljeve svakog izraelskog saveznika koji se uključi.

Hezbolah najavio da je jutros izveo niz napada u kojima je pogođena izraelska kasarna

Hezbolah kaže da je jutros izveo niz napada na Izrael, uključujući raketni napad na izraelsku kasarnu.

U tri napada koja su se dogodila između 7.15 i 7.20 po lokalnom vremenu, projektili su pogodili izraelske snage okupljene u naseljima Shtula i Maskaf Am i "grupaciju izraelskih neprijateljskih snaga u kasarni Shomera", navodi se u saopštenjima Hezbolaha.

Grupa kaže da su postigli nekoliko "direktnih" i "tačnih" pogodaka. To je objavljeno nakon što je Hezbolah rekao da je odbio snage u libanskom gradu Adaisehu. Izrael još nije komentarisao tvrdnje Hezbolaha.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

NIJE PROBLEM KAD MLADI IGRAČI POGREŠE, PROBLEM JE KAD TO URADE ISKUSNI! Vladan Milojević nakon poraza Zvezde od Intera u Ligi šampiona