"NISAM ČUO DA SU SE OGLASILI..." Lavrov o dvostrukim aršinima: UN ćuti na napade Ukrajine na Kursku oblast

Novosti onlajn

25. 09. 2024. u 13:24

PREDSTAVNICI rukovodstva Ujedinjenih nacija ćute o napadu na Kursku oblast, tokom koje Ukrajinci gađaju civile zapadnim oružjem, izjavio je za ruske medije šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, uoči učešća na 79. sednici Generalne skupštine UN.

НИСАМ ЧУО ДА СУ СЕ ОГЛАСИЛИ... Лавров о двоструким аршинима: УН ћути на нападе Украјине на Курску област

Foto: Tanjug/AP

- Trenutno je u toku napad terorističkih grupa savremenim zapadnim oružjem na Kursku oblast. Ukrajinske snage svakodnevno bombarduju stambene četvrti, kuće, javne objekte, civile koji vozilima odlaze da se sklone na bezbednija mesta. Nisam čuo da su se oglasili predstavnici UN odgovorni za ljudska prava, uključujući, naravno, generalnog sekretara - istakao je ministar.

Prema njegovim rečima, predstavnici rukovodstva Uprave komesara UN za ljudska prava i drugi zaposleni u strukturama za zaštitu ljudskih prava ove organizacije pripremili su uobičajen odgovor za novinare u ovom slučaju.

- Na pitanja novinara, njihov odgovor je: 'Mi sada proučavamo sve ove informacije, generalno smo za sve dobro i protiv svega lošeg’ - rekao je šef ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Lavrov je još konstatovao da je Zapad odavno prešao sa dijaloga na mikrofonsku diplomatiju u Savetu bezbednosti UN gde se obavezno bavi veličanjem i opravdavanjem zločina kijevskog režima.

Pored toga ocenio je da Zapad neće dozvoliti ukrajinskim vlastima da vode pravedne pregovore sa Rusijom na osnovu Statuta UN, jer vlasti U Kijevu nakon državnog prevrata ne predstavljaju čitav narod.

Lavrov je zaključio da će Rusija pobediti u sukobu koji je Zapad pokrenuo posredstvom Ukrajinaca, jer drugi jezik zapadnjaci ne razumeju.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE BUNT BITI RADOSTAN: Sonju Kolačarić život nije mazio, ali je zbog jedne stvari uspela da se izbori sa velikim problemima (VIDEO)