“PREDSEDNIK VUČIĆ ISPUNIO OBEĆANJE, HVALA MU NA TOME ŠTO NAS NIJE ZABORAVIO!“: Stigla najsavremenija oprema za OŠ „Mika Mitrović“ u Brezjaku

Novosti online

25. 09. 2024. u 13:33 >> 13:49

ČETIRI velike Huawei table, 40 računara, pet štampača i laptop, obradovali učenike i nastavno osoblje škole

“ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ИСПУНИО ОБЕЋАЊЕ, ХВАЛА МУ НА ТОМЕ ШТО НАС НИЈЕ ЗАБОРАВИО!“: Стигла најсавременија опрема за ОШ „Мика Митровић“ у Брезјаку

FOTO: N. Skenderija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar ispunio je obećanje koje je dao tokom obilaska Podrinja početkom septembra ove godine i danas poslao novu opremu za Osnovnu školu "Mika Mitrović".

Ova donacija, koja uključuje savremena nastavna sredstva i tehnološke uređaje, ima za cilj unapređenje obrazovnog procesa i stvaranje boljih uslova za učenike i nastavnike.

FOTO: Novosti

Podsetimo, tokom boravka u Podrinju, predsednik je posetio školu u Brezjaku i tom prilikom naglasio važnost ulaganja u obrazovanje kao ključni faktora za razvoj društva. "Obrazovanje nije samo prioritet, već i temelj budućnosti naše dece", izjavio je tada predsednik i obećao opremu, kao i jaču podršku školama u Srbiji.

Škola "Mika Mitrović" sada je obogaćena informatičkom opremom koja uključuje četiri velike Huawei table, 40 računara, pet štampača i laptop. Ova nova tehnička sredstva neće samo unaprediti nastavu u Brezjaku, već će značajno poboljšati obrazovne uslove i za učenike i nastavnike u isturenim odeljenjima škole u Koreniti i Nedeljicama.

Direktor škole Milivoje Đurić zahvalio je predsedniku Vučiću na ispunjenom obećanju, ističući da će nova oprema značajno podići kvalitet nastave. 

- Ova donacija će omogućiti da nastava bude na mnogo višem nivou, što će se pozitivno odraziti na rezultate učenika. Veoma smo zahvalni predsedniku na brzoj i efikasnoj realizaciji svega što je obećao i na tome što nas nije zaboravio - rekao je Đurić.

FOTO: Novosti

Ova inicijativa predstavlja deo šire državne strategije koja teži modernizaciji obrazovnog sistema kroz ulaganje u infrastrukturu i opremu škola, kako bi se stvorili optimalni uslovi za obrazovanje.

Takođe, očekuje se da će slične mere biti primenjene u drugim školama širom Srbije, prema planovima za dalju podršku i razvoj prosvetnom sistemu u zemlji.

S obzirom na važnost obrazovanja za budućnost i napredak društva, ova akcija predsednika dočekana je sa velikim zadovoljstvom u lokalnoj zajednici.

Učenici i nastavnici u Brezjaku nadaju se da će ovakve inicijative postati uobičajena praksa i da će obezbediti dugoročnu podršku razvoju obrazovanja u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE BUNT BITI RADOSTAN: Sonju Kolačarić život nije mazio, ali je zbog jedne stvari uspela da se izbori sa velikim problemima (VIDEO)