TEČNI ZAGRLJAJ AMAZONA : U KS"Svilara" izložba slika umetnice iz Bolivije (FOTO)

J. S.

29. 09. 2024. u 18:30

U KULTURNOJ stanici "Svilara" u Novom Sadu svečano je otvorena POSTAVKA slika poznate bolivijske umetnice Patricije Marijake „Amazonsko srce"otvorena je u Kulturnoj stanici "Svilara", trajaće do 8. oktobra i moći će da se pogleda svakog dana od 10 do 20 sati.

ТЕЧНИ ЗАГРЉАЈ АМАЗОНА : У  КССвилара изложба слика уметнице из Боливије (ФОТО)

Foto KS "Svilara"

U ime  domaćina posetioce su pozdravile Sunčica Marković, pomoćnik direktora Kulturnog centra Novog Sada  i Violeta Đerković, koordinator Mreže kulturnih stanica.

Patricija Marijaka kazala je da nam iz dubokog porekla prašume  dolazi tečni zagrljaj Amazonai  donosi sa sobom drevne priče i šapat predaka.

   -Dela ove izložbe plove iz srca Amazona u Srbiju da bi nas podsetila da se dodirnemo i razmislimo o ovoj reci koja je i stvarna i simbolična. Mesto na planeti koje pripada svima. Bez Amazona život je brodoloman. A svaki potez kista neka nas pozove da nastavimo da plovimo sigurni u našim kanuima.- rekla je umetnica.

    Kustos  Sesilija Baja Boti  istakla  je da na prikazanim radovima „osećamo snagu pejzaža i kanua koji dočaravaju životni put, naš put, koji ne traje ništa više od trenutka“.

  - Patricija Marijaka je umetnica koja nas poziva na razmišljanje o prisustvu ljudi na zemlji, migracijama, prirodu i njene forme i insistira na veoma bitnim estetskim rešenjima vodeći računa o lepoti i stanju duha njenih radova. Tako nam potvrđuje koliko je važna koegzistencija duha i materije dela koja će, na kraju, provesti mnogo godina u privatnosti naših domova- poruka je Sesilije Baja Boti. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

TURIZAM KAO FAKTOR MIRA: Obrazovno i duhovno iskustvo koje širi um