"NASLEĐE VIZIONARKI": U "Madlenijanumu" zavesu podiže pozorišno- modni performans o šest umetnica

V.V.S.

28. 08. 2024. u 15:19

PRVA premijera u novoj sezoni Opere i teatra "Madlenijanum" je pozorišno-modni performans po nazivom "Nasleđe vizionarki - umetnost koja pomera granice", koji je na programu 30. septembra.

НАСЛЕЂЕ ВИЗИОНАРКИ: У Мадленијануму завесу подиже позоришно- модни перформанс о шест уметница

foto N.Fifić

Autor scenarija i režije performansa je Rosano Đupa iz Italije, dok će koreografiju uraditi australijski umetnik Metju Solovjev . Ovaj multimedijalni događaj objedinjuje ples, muziku, dramu i modu: tema i inspiracija su šest velikih umetnica koje su stvarale i stvaraju u poslednjih 100 godina, a za života su dostigle slavu i uspeh, menjajući inovacijama modalitet u izražavanju umetnosti.

Tako će u projektu mesto naći srpska umetnica performansa Marina Abramović, američka slikarka Džordžija O`Kif , britanska modna kreatorka Vivijen Vestvud, nemačka plesačica i koreograf Pina Bauš, italijanska pevačica Mina i francuska književnica Simon de Bovoar. Na sceni "Madlenijanuma" nastupiće glumice Tamara Aleksić, Tamara Šustić i Nataša Miovčić, pevačica Iva Ikon, plesači Nacionalne fondacije za umetničku igru i drugi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GRCI POLUDELI: Cicipas izazvao veliki bes, ovo mu nikako neće oprostiti