ODBRANA BEZ PITANJA, JER MIKI NIJE DOBRO: Brzinski završen pretres Aleksiću, osmunjičenom za silovanja i nedozvoljene polne radnje

S. J. M.

23. 10. 2024. u 11:40

DVE svedokinje na današnjem suđenju Miroslavu Aleksiću, okrivljenom za silovanja i nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica svog nekadašnjeg dramskog studija, Sara Zeljković i Natalija Klajsner brzo su završile svoje svedočenje u Višem sudu u Beogradu.

ОДБРАНА БЕЗ ПИТАЊА, ЈЕР МИКИ НИЈЕ ДОБРО: Брзински завршен претрес Алексићу, осмуњиченом за силовања и недозвољене полне радње

Foto: P. Milovanović

Aleksićev branilac Zoran Jakovljević nije im postavio  nijedno pitanje, pa je pretres završen za 15 minuta.

- Spremio sam pitanja, ali neću da ih postavljam, jer je zdravstveno stanje moga branjenika jako loše. On je voljom loših ljudi ovde na pretresu. Želim da završimo što pre da on ide kući, da ne daj Bože ne izdahne ovde. Ključno je da on ostane živ, a ne da se mrcvari u sudnici - rekao je Jakovljević.

Aleksić inače zbog raka od kojeg boluje, već neko vreme ide na hemoterapiju, slab je, malaksao i ima nesvestice, pa zna i da padne.

Sudija Zoran Božović je za Nataliju Klajsner imao tri pitanja na koja je ona odgovorila da njena saznanja o ovom slučaju potiču iz medija, da oštećene devojke ne poznaje, jer su dosta mlađe od nje i da je imala lično iskustvo sa okrivljenim pre 27 godina, pa se zato javila da svedoči.

Sudija je pitao Aleksića da li ima pitanja za, svedoka, na šta je on odgovorio da ne zna ni o čemu ona svedoči.

Suđenje Aleksiću se nastavlja 26. novembra za kada je pozvano šest svedoka, kao i doktor sa Instituta za sudsku medicinu, koji je uradio veštačenje na osnovu medicinske dokumentacije, a da nije pregledao okrivljenog Aleksića, niti razgovarao sa njim i naveo je da on može da prisustvuju suđenjima u sredini između dve hemoterapije. Veštak treba da se izjasni o primedbama odbrane na njegov nalaz i od toga onda, zavisi hoće li se pretres nastaviti i kada i da li će se možda tražiti novo veštačenje. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BIO JE PRVA HIV POZITIVNA OSOBA U JUGOSLAVIJI: Član grupe EKV je prema rečima svojih prijatelja živeo i umro kao anđeo