SJAJNE VESTI: Ministar Mali otkrio kada kreće izgradnja 1.500 stanova za Ekspo

Tanjug

26. 06. 2024. u 10:26

PRVI potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali najavio je danas da će na jesen početi i gradnja 1.500 stanova za Ekspo u Surčinu.

СЈАЈНЕ ВЕСТИ: Министар Мали открио када креће изградња 1.500 станова за Експо

Foto: Novosti

- Krećemo sada na jesen i da gradimo stanove, tih 1.500 stanova o kojima je predsednik govorio. Krećemo da gradimo akvatik centar, koji će biti centar vodenih sportova. Odmah, nakon toga, kad završimo sve, dakle, nakon 2027. godine, gradimo i tematski park - rekao je Mali.

Foto: Prinkstskrin

On je rekao za Pink da je Ekspo sjajna šansa za nas da predstavimo Srbiju.

Foto: Novosti

- Da predstavimo sve ono što smo uradili u proteklih 15 godina, ali s druge strane i da doprinesemo rastu naše ekonomije i zato smo paralelno sa Ekspom i predstavili ono o čemu je predsednik pre dva dana govorio, a to je program Srbija 2027. Dakle, da nastavimo i iskoristimo sledeće tri i po godine - investicije u putnu infrastrukturu, u železnicu, u škole, u energetiku, u zdravstvo, dakle, u sve ono što podiže kvalitet života građana Srbije i da dođemo do tog nivoa od 100 milijardi evra vrednosti BDP-a 2027. godine.

Mali je naveo da trenutno na toj lokaciji od 212 hektara ima na stotine mašina i radnika.

Foto: Novosti

- Nasipa se zemlja, šipovi su već gotovi za Ekspo, već su krenuli da se postavljaju šipovi za Nacionalni stadion - rekao je Mali.

On je istakao da je Srbija prvi kvartal ove godine završila sa 4,7 odsto rasta BDP-a, po čemu smo bili najbrže rastuća ekonomija u Evropi.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ JE TENISKI ZLIKOVAC: Iznenađujuće reči DŽona Mekinroa, ovo je rekao o Nadalu i Federeru