Veče pre nego što ćete spremiti jelo, batake očistite od kostiju, posolite i premažite maslinovim uljem, pa ih stavite u frižider.
Domaći Mađarski pileći paprikaš. Unutra ide celo isečeno pile.3-4 glavice iseckanog crnog luka, dinstan na masti.Kad luk dobije zlatno-žutu boju, stavitit pile, doliti vode, da ogrezne,posle dolivati vodu po potrebi i začine.Na 4 dela isečen 1 svež paradajz, na pola isečena očišćena 1 manja paprika za punjenje, soli(vegeta), 3-4 bibera u zrnu.Kad se lagano to ukrčka, 1sat, dodati šaku graška i 5-7 krompira isečeno na kockice.U zavisnosti od količine, dodati 2 kašike aleve paprike(ne ljute, svako za sebe neka zaljuti) i dalje kuvati. Samo lagano da se "pućka"...kad se to sve lepo skuva,(probajte prvo grašak, posle krompir,i treba da se pri laganom pritisku jezikom da bude mekano).Na kraju pojačajte vatru, da sve to počne da vri i "presečete" sa 2 dl. hlane vode.Smanjite vatru na pućkanje i za 5 minuta , kad se paprika onako "smežura" gotovo vam jelo. . PRIJATNO!
Komentari (1)