PILETINA U PARADAJZ SOSU: Najlakše i najukusnije jelo od pilećih bataka (RECEPT)

Novosti online

23. 12. 2022. u 17:40

Veče pre nego što ćete spremiti jelo, batake očistite od kostiju, posolite i premažite maslinovim uljem, pa ih stavite u frižider.

ПИЛЕТИНА У ПАРАДАЈЗ СОСУ: Најлакше и најукусније јело од пилећих батака (РЕЦЕПТ)

Foto: Profimedia

Za početak pripreme jela, očistite povrće, luk isecite na četvrtine, praziluk i šargarepu na veće komade, a papriku na trakice. U većoj šerpi zagrejte maslinovo ulje, oko dve kašike i puter, pa na tome pržite batake dok ne porumene - najpre stranu sa kožicom. Isprženim batacima dodajte sve povrće sem praziluka, i rasporedite ga između mesa da se i ono prži. U međuvremenu kratko obarite praziluk i procedite ga pod mlazom hladne vode, pa ga dodajte u šerpu sa mesom, naspite sok od paradajza, posolite, stavite malo bibera i biljnog začina, poklopite i kuvajte dok praziluk ne omekša. Pred kraj kuvanja dodajte pirinač, dokuvajte dok ne bude gotov, ali ostavite tečnosti da jelo bude sočno.

Potrebno je:

  • 2 pileća bataka
  • 3 praziluka ( oko 500 g)
  • 3 šargarepe
  • glavica crvenog luka
  • 50 g putera
  • crvena paprika
  • šoljica za kafu pirinča
  • 1/2 l soka od paradajza
  • voda
  • so
  • biber
  • biljni začin
  • maslinovo ulje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (1)

ALBANCI U ŠOKU: Crnogorski sudija peharom udario trenera iz lažne države Kosovo (VIDEO)