PILETINA U PARADAJZ SOSU: Najlakše i najukusnije jelo od pilećih bataka (RECEPT)
Veče pre nego što ćete spremiti jelo, batake očistite od kostiju, posolite i premažite maslinovim uljem, pa ih stavite u frižider.
Za početak pripreme jela, očistite povrće, luk isecite na četvrtine, praziluk i šargarepu na veće komade, a papriku na trakice. U većoj šerpi zagrejte maslinovo ulje, oko dve kašike i puter, pa na tome pržite batake dok ne porumene - najpre stranu sa kožicom. Isprženim batacima dodajte sve povrće sem praziluka, i rasporedite ga između mesa da se i ono prži. U međuvremenu kratko obarite praziluk i procedite ga pod mlazom hladne vode, pa ga dodajte u šerpu sa mesom, naspite sok od paradajza, posolite, stavite malo bibera i biljnog začina, poklopite i kuvajte dok praziluk ne omekša. Pred kraj kuvanja dodajte pirinač, dokuvajte dok ne bude gotov, ali ostavite tečnosti da jelo bude sočno.
Potrebno je:
- 2 pileća bataka
- 3 praziluka ( oko 500 g)
- 3 šargarepe
- glavica crvenog luka
- 50 g putera
- crvena paprika
- šoljica za kafu pirinča
- 1/2 l soka od paradajza
- voda
- so
- biber
- biljni začin
- maslinovo ulje
OŠTRA PORUKA SA ZAPADA: Zelenski je prevarant i marioneta, krvavi vazal zapadnih elita
VLADIMIR Zelenski, koji je postao vazal Zapada, počeo je kao marioneta ukrajinskog oligarha Igora Kolomojskog, naveo je irski novinar Čej Bouz.
24. 11. 2024. u 17:59
(MAPA) RUSI NAPREDUJU U TORECKU: Oglasio se Pušilin, žestoke borbe vode se za grad (VIDEO)
JEDINICE ruske vojske napreduju u Dzeržinsku (ukrajinski naziv za Toreck), javio je na Telegram kanalu šef DNR Denis Pušilin.
24. 11. 2024. u 18:59
"I ZEMUNCI SU GA SE PLAŠILI": Kako je Beli postao Zver - priča o Sretku Kaliniću
"KALINIĆ je bio zver od čoveka. Zapravo, zver je blaga reč" - rekao je tada Bagzi, nakon čega je Kalinić kojeg su članovi klana do tada oslovljavali sa "Beli" dobio nadimak "Zver".
24. 11. 2024. u 11:09
Komentari (1)