KOD 75% LJUDI JE UZROK NADUTOSTI I GASOVA ISTI: Doktor Voja Perišić otkrio koje namirnice prave problem

Novosti online

27. 08. 2021. u 18:48

NADUTOST i gasovi problemi su sa kojima se mnogi suočavaju i krajnje su neprijatni. Međutim, to nije nerešiv problem, a gastroenterolog dr Vojislav Perišić je za K1 otkrio šta je uzrok nadutosti u 75 odsto slučajeva.

КОД 75% ЉУДИ ЈЕ УЗРОК НАДУТОСТИ И ГАСОВА ИСТИ: Доктор Воја Перишић открио које намирнице праве проблем

Foto: Printskrin TV Prva

- Gasovi u crevima u 75 odsto slučajeva su posledica fermentacije hrane. Fermentiraju ugljeni hidrati koji nisu skrobni, a to su neskrobni fermentabilni ugljeni hidrati, a ako se oni nedovoljno svare, onda imamo džibru u trbuhu. To ima 16 odsto ljudi - rekao je on.

Doktor Voja Perišić kaže da ovi problemi mogu da budu izuzetno neprijatni, ali rešenje se može kriti u izbacivanju namirnica koje najčešće prave problem.

- Namirnice koje imaju neskrobne fermentabilne ugljene hidrate – jabuka, kruška, šljiva, trešnja, pasulj, grašak, boranija, med, čaj od kamilice, mleko sa laktozom. Banane nemaju tih ugljenih hidrata, lubenica nema, krompir, lisnato povrće... Meso nijedno ne pravi nadutost. Jabuka je kraljica voća, ali može da pravi veliki problem - poručio je on.

(MONDO)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ PODELIO TAJNU USPEHA: Evo kako se Novak izoluje kada je publika protiv njega