ЖЕРБО РОЛАТ: Један од оних старинских неодољивих посластица којима је тешко одолети
Уживајте у омиљеној посластици неодољивог укуса.
Састојци:
За тесто:
- Брашно 500 г
- Маслац 250 г
- Шећер 100 г
- Јаје 1
- Прашак за пециво 1 кесица
- Ванилин шећер 1
- Млеко 200 мл
- Со прстохват
за фил:
- Млевени ораси 300 г
- Шећер 200 г
- Џем од кајсија 200 г
за глазуру:
- Чоколада за кување 200 г
- Уље 2 кашике
Припрема:
У великој посуди помешајте брашно, прашак за пециво, шећер, ванилин шећер и прстохват соли. Додајте маслац и рукама га утрљајте у брашно док не добијете мрвичасту смесу. Додајте јаје и млеко, па замесите глатко тесто. Поделите тесто на три једнака дела.
Помешајте млевене орахе и шећер. Развуците први део теста на величину плеха (отприлике 30x40 цм) и ставите га на дно плеха обложеног папиром за печење. Премажите тесто половином џема, а затим поспите половином смесе од ораха и шећера. Развуците други део теста и ставите га преко првог слоја, па поновите поступак са џемом и смесом од ораха. На крају, развуците трећи део теста и ставите га на врх.
Пеците у претходно загрејаној рерни на 180°Ц око 30-35 минута, док тесто не постане златно смеђе. Отопите чоколаду са уљем на пари или у микроталасној пећници. Прелијте глазуру преко охлађеног колача и равномерно је распоредите. Када се глазура стегне, исеците колач и послужите.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НЕС РОЛАТ: Сочна посластица и савршена комбинација кафе и чоколаде
02. 11. 2024. у 07:00
ПУСЛИЦА РОЛАТ: Преукусан ролат који се брзо спрема и још брже поједе
24. 07. 2024. у 08:00
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
"ЈА САМ ТЕ ПЛАТИО, МОРАШ ДА ПЕВАШ!" Коњевић доживео инцидент на ромском весељу
ПЕВАЧ Шериф Коњевић имао је инцидент о којем се нашироко писало, када је на једној ромској свадби наводно дошло до непријатне ситуације у којој су он и његова колегиница Надица Адемов нападнути.
12. 01. 2025. у 10:49
Коментари (0)