НЕОДОЉИВО КРЕМАСТО САВРШЕНСТВО: Чизкејк од црне чоколаде и вишања, једноставан колач који се не пече
Чизкејк од црне чоколаде и вишања је посластица пуног укуса, потпуно декадентна и освежавајућа.
Састојци:
250 г чоколадног кекса, измрвљеног
200 г крем сира
65 г шећера
1 кашичица екстракта ваниле
3 велика јајета
130 г јогурта
130 г чоколадних комадића
130 г вишања, исецканих
Рецепт за чизкејк од црне чоколаде и вишања:
За чизкејк од црне чоколаде и вишања загрејте рерну на 160°. Подмажите калуп за торте са дном које се одваја. У средњој посуди помешајте мрвице чоколадног кекса и растопљени путер. Утисните смесу на дно тепсије, пеците 10 минута, извадите и оставите са стране.
У посуду за мешање убаците крем сир и шећер, мутите док се не сједини и не постане кремасто. Додајте екстракт ваниле и добро промешајте.
Додајте јаја, једно по једно, и добро умутите након сваког додавања. Умешајте јогурт и мешајте док смеса не постане глатка. Додајте отопљену чоколаду и измешајте. Сипајте смесу за чизкејк преко теста које сте одвојили. Пеците у загрејаној рерни 35 до 40 минута, или док се средина не стегне. Оставите колач да се хлади у рерни са лагано отвореним вратима 1 сат. Затим ставите у фрижидер на најмање 4 сата. Пре сервирања поређајте вишње на чизкејк. Сервирајте и уживајте.
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
ТИТОВ СИН СЕ ТУЖИ СА ХРВАТСКОМ: ОЗНА га натерала да потпише да се одриче наследства
ИМАЊЕ Јосипа Броза Тита у Самобору у Хрватској, удаљено само километар од центра града, некада је била једна од његових приватних резиденција.
12. 01. 2025. у 20:00
Коментари (0)