САВРШЕНЕ КРЕМ КОЦКЕ: Спој кремастог фила и лешника даје неодољив укус овом колачу
Када их једном пробате, увек ћете им се враћати.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За крем:
- млеко 1 л
- жуманце 7
- шећер 7 кашика
- ванилин шећер 2 кесице
- брашно 9 кашика
- маргарин 250 г
За кору:
- беланце 7
- шећер 7 кашика
- ванилин шећер 1 кесица
- брашно 7 кашика
- прашак за пециво 1
- млеко за натапање 130 мл
За декорацију:
- крупно млевени печени лешници 50 г
Припрема:
У жуманца додајте шећер и ванилин- шећер и пенасто умутите. Део млека додајте у жуманца, а затим и брашно, па све сједините. Остатак млека ставите да проври и додајте смесу од жуманаца, па наставите да кувате на лаганијој ватри. Врућ крем пребаците у другу посуду, прекријте фолијом и оставите да се охлади. Охлађен крем умутите и додајте маргарин собне температуре исечен на коцкице. Све добро сједините и одложите у фрижидер. За кору умутите чврсто беланца постепено додајући шећер и ванилин-шећер. Брашно помешајте с прашком за пециво, додајте у беланца и варјачом сједините. Излијте смесу у подмазан и побрашњен четвртасти калуп и пеците 15 до 20 минута на 180 степени. Печену кору прелијте врућим млеком и оставите да упије. На кору нанесите охлађен крем, па одозго прелијте карамел глазуру и поспите лешницима.
(Super recepti/žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

СПРЕМИТЕ ШАМПИТУ: Најкремастији колач уз који су одрасле многе генерације
18. 07. 2024. у 13:00

КАО ОБЛАК ПУНОГ МЕКОГ ФИЛА: "Бела пахуља" - Омиљени колач Јованке Броз
17. 07. 2024. у 12:00

РУСИ СЕ СПРЕМАЈУ ЗА ВЕЛИКУ ОФАНЗИВУ: Напашће дуж целе линије фронта од 1.000 км, ево колико ће акција трајати
РУСКЕ трупе припремају се за нову офанзиву у наредним недељама како би појачале притисак на Украјину и ојачале позицију Кремља у евентуалним преговорима о прекиду ватре. Према тврдњама агенције АП, аналитичари сматрају да би нова офанзива могла да траје од шест до девет месеци.
29. 03. 2025. у 18:11

АМЕРИКА СПРЕМА ВЕЛИКИ УДАР: Бомбардери "убице" циљају нуклеарне електране у Ирану (ФОТО)
Сједињене Државе су распоредиле стелт бомбардере Б-2 Спирит у војну базу Дијего Гарсија у Индијском океану, потез који би наводно могао бити повезан са припремама за потенцијални напад на иранску нуклеарну инфраструктуру.
29. 03. 2025. у 19:25

"ШТА ЈЕ ЖЕНА?" Трамп одговорио на питање новинара - изазвао смех у просторији (ВИДЕО)
АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп је изазвао смех код новинара када га је један од њих замолио да дефинише шта је жена.
30. 03. 2025. у 09:48
Коментари (0)