ЕУРОКРЕМ ТОРТА: Раскошна торта лепог изгледа, још лепшег пресека и величанственог укуса

Новости онлине

23. 05. 2024. у 07:00

Еурокрем торта направљена према овом рецепту постаће ваш омиљени колач, због своје лагане кремасте структуре, слатког укуса, и примамљивог изгледа.

ЕУРОКРЕМ ТОРТА: Раскошна торта лепог изгледа, још лепшег пресека и величанственог укуса

Printskrin/Jutjub/Natašine Slastice

Састојци:

Бисквит:

  • 3 јаја
  • 3 кашике шећера
  • 3 кашике млека
  • 1 кашика уља
  • 3 кашике брашна
  • 1 кашичица прашка за пециво
  • 3 кашике чоколаде у праху
  • 3 кашике пржених млевених лешника
  • 150 мл чоколадног млека (прелити преко бисквита)

Крем:

  • 1 литар млека
  • 100 г шећера
  • 3 пудинга од ваниле
  • 300 мл слатке павлаке
  • 5 кашика белог еурокрема
  • 5 кашика црног еурокрема

Декорација:

  • бели шлаг

Припрема:

Бисквит:

Кашичицу прашка за пециво сипати у три кашике брашна, и промешати.

У дубљу чинију додати три јаја и три кашике шећера. Умутити миксером, све док не постане пенасто, па додати кашику уља, три кашике млека, и опет умутити мањом брзином. Додати микс брашна и прашка за пециво, три кашике чоколаде у праху и три кашике самлевених печених лешника. Мутити све састојке мањом брзином.

Плех за печење подмазати уљем и посути брашном, па у њега пресути смесу за бисквит. Пећи у претходно загрејаној рерни на 180 степени, око 25 минута.

Кад се бисквит испече, прелити га чоколадним млеком, како би био мекши, и одложити га да се охлади, и упије чоколадно млеко.

Крем:

3 кесице пудинга умутити са 100 грама шећера, и 150 мл млека. Важно је да се добро умуте састојци, како не би било грудвица.

Остатак млека (850 мл) сипати у шерпу и загрејати до кључања. Кад млеко прокључа, додати пудинг и мешати на лаганој ватри док се не згусне. Ако вам је лакше, можете користити и миксер.

Готов пудинг преручите у дубљу посуду, прекријте фолијом, и оставите да се охлади.

Охлађен пудинг умутити миксером још једном ради боље текстуре крема, па га поделити у две чиније.

У једној чинији пудингу додати црни еурокрем, а у другој бели, па сваки фил посебно умутити миксером.

У нову чинију умутити слатку павлаку, па половину умућене слатке павлаке додати црном филу, и другу половину белом.

Преко бисквита прво премазати бели, потом црни крем, и на крају шлаг, и оставити у фрижидеру да се охлади.

(Новости)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Коментари (0)

АЛБАНЦИ У ШОКУ: Црногорски судија пехаром ударио тренера из лажне државе Косово (ВИДЕО)