МИЛКА ТОРТА: Кремасто уживање за сва чула

Новости онлине

20. 05. 2024. у 14:00

Доносимо вам најбољи рецепт за милка торту, која је веома издашна и укусна.

МИЛКА ТОРТА: Кремасто уживање за сва чула

Foto: Printscreen/Youtube/Recepttura

Састојци:

Кора ( укупно 4 )

За четири коре је потребно:

  • брашно - 4 кашике
  • беланца - 16
  • млевени лешници - 16 кашика
  • шећер - 16 кашика

Фил:

  • крупно млевени лешници - 100 грама
  • млеко - 700 милилитара
  • црна чоколада - 100 грама
  • шећер - 300 грама
  • бела милка чоколада - 100 грама
  • ванилин шећер - 1
  • црне милка чоколаде са лешницима - 100 грама
  • жуманаца - 16
  • плазма - 100 грама
  • пудинг од ваниле - 80 грама
  • шећер у праху - 100 грама
  • густин - 20 грама
  • маслац - 250 грама

Припрема:

Кора: 4 беланца умутите са постепеним додавањем шећера. Сједините 4 кашике млевених лешника и кашику брашна, па додајте у умућена беланца. Промешајте лагано и сипајте у округли калуп величине 26 цм. Пеците у загрејаној рерни на 200 °С око 15 минута или зависно од ваше рерне. На исти начин припремите и преостале 3 коре.

Фил: 500 мл млека, 300 г шећера и ванил шећер ставите да проври. Посебно сједините 200 мл млека, 16 жуманаца, 80 г пудинга од ваниле и 20 г густина. Сипајте у проврело млеко и скувајте фил. Оставите да се охлади. Измиксајте маслац и 100 г шећера у праху. Постепено додајте охлађени фил и све заједно умутите да се лепо сједини, а онда фил поделите на два дела.

У први део додајте 100 г ломљене плазме и по 100 г исецкане беле и црне милка чоколаде.

У други део додајте 100 г истопљене црне чоколаде и 100 г крупно млевених лешника.

На тацну ставите прву кору и префилујте трећином првог фила, а онда преко њега и трећину другог фила. Поновите исти поступак филовања и са преосталим корама. Украсите по жељи.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

БРУКА И СРАМОТА У АЛБАНИЈИ! Шиптари и Украјинци заједно вређали Србе и Русе (ФОТО)