МИЛКА ТОРТА: Кремасто уживање за сва чула
Доносимо вам најбољи рецепт за милка торту, која је веома издашна и укусна.

Foto: Printscreen/Youtube/Recepttura
Састојци:
Кора ( укупно 4 )
За четири коре је потребно:
- брашно - 4 кашике
- беланца - 16
- млевени лешници - 16 кашика
- шећер - 16 кашика
Фил:
- крупно млевени лешници - 100 грама
- млеко - 700 милилитара
- црна чоколада - 100 грама
- шећер - 300 грама
- бела милка чоколада - 100 грама
- ванилин шећер - 1
- црне милка чоколаде са лешницима - 100 грама
- жуманаца - 16
- плазма - 100 грама
- пудинг од ваниле - 80 грама
- шећер у праху - 100 грама
- густин - 20 грама
- маслац - 250 грама
Припрема:
Кора: 4 беланца умутите са постепеним додавањем шећера. Сједините 4 кашике млевених лешника и кашику брашна, па додајте у умућена беланца. Промешајте лагано и сипајте у округли калуп величине 26 цм. Пеците у загрејаној рерни на 200 °С око 15 минута или зависно од ваше рерне. На исти начин припремите и преостале 3 коре.
Фил: 500 мл млека, 300 г шећера и ванил шећер ставите да проври. Посебно сједините 200 мл млека, 16 жуманаца, 80 г пудинга од ваниле и 20 г густина. Сипајте у проврело млеко и скувајте фил. Оставите да се охлади. Измиксајте маслац и 100 г шећера у праху. Постепено додајте охлађени фил и све заједно умутите да се лепо сједини, а онда фил поделите на два дела.
У први део додајте 100 г ломљене плазме и по 100 г исецкане беле и црне милка чоколаде.
У други део додајте 100 г истопљене црне чоколаде и 100 г крупно млевених лешника.
На тацну ставите прву кору и префилујте трећином првог фила, а онда преко њега и трећину другог фила. Поновите исти поступак филовања и са преосталим корама. Украсите по жељи.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ШОЈГУ УПОЗОРАВА: Тај потез би могао довести до трећег светског рата
СЕКРЕТАР Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу упозорио је да би увођење мировњака на историјске територије Русије могло довести до трећег светског рата.
24. 04. 2025. у 19:46

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ТРАМП ЗАСПАО И ЗАХРКАО НА САХРАНИ ПАПЕ? У њега је ушао дух "Успаваног Џоа" или то баш и није тако?
"УСПАВАНИ Доналд" на делу или баш и не?
27. 04. 2025. у 14:11
Коментари (0)