МИЛКА ТОРТА: Кремасто уживање за сва чула
Доносимо вам најбољи рецепт за милка торту, која је веома издашна и укусна.
Састојци:
Кора ( укупно 4 )
За четири коре је потребно:
- брашно - 4 кашике
- беланца - 16
- млевени лешници - 16 кашика
- шећер - 16 кашика
Фил:
- крупно млевени лешници - 100 грама
- млеко - 700 милилитара
- црна чоколада - 100 грама
- шећер - 300 грама
- бела милка чоколада - 100 грама
- ванилин шећер - 1
- црне милка чоколаде са лешницима - 100 грама
- жуманаца - 16
- плазма - 100 грама
- пудинг од ваниле - 80 грама
- шећер у праху - 100 грама
- густин - 20 грама
- маслац - 250 грама
Припрема:
Кора: 4 беланца умутите са постепеним додавањем шећера. Сједините 4 кашике млевених лешника и кашику брашна, па додајте у умућена беланца. Промешајте лагано и сипајте у округли калуп величине 26 цм. Пеците у загрејаној рерни на 200 °С око 15 минута или зависно од ваше рерне. На исти начин припремите и преостале 3 коре.
Фил: 500 мл млека, 300 г шећера и ванил шећер ставите да проври. Посебно сједините 200 мл млека, 16 жуманаца, 80 г пудинга од ваниле и 20 г густина. Сипајте у проврело млеко и скувајте фил. Оставите да се охлади. Измиксајте маслац и 100 г шећера у праху. Постепено додајте охлађени фил и све заједно умутите да се лепо сједини, а онда фил поделите на два дела.
У први део додајте 100 г ломљене плазме и по 100 г исецкане беле и црне милка чоколаде.
У други део додајте 100 г истопљене црне чоколаде и 100 г крупно млевених лешника.
На тацну ставите прву кору и префилујте трећином првог фила, а онда преко њега и трећину другог фила. Поновите исти поступак филовања и са преосталим корама. Украсите по жељи.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
СУСРЕТ МЕРКЕЛОВЕ И ТРАМПА Питао је за Путина, а папа јој рекао: "Савијај, савијај, савијај - али осигурај да не пукне"
ДОБАР део одломака се односи на састанак који је имала са Трампом у Белој кући у марту 2017.
21. 11. 2024. у 17:17
Коментари (0)