Бела рада је занимљива старинска торта која изгледа као чувени цвет бела рада. Прави се од кора које се премазују филом од ораха, а онда се уролају и секу у облику круга. Кругове кора ређате у облику цвета и премазујете чоколадним филом, а неке домаћице користе и познати посластичарски фил.
Повезане вести
НЕМОГУЋЕ ЈОЈ ЈЕ ОДОЛЕТИ: Црни Египат – Чоколадна кремаста посластица која се топи у устима
Црни Египат је савршен спој богатог укуса чоколаде и лешника, који заједно стварају неодољиво кремасту и пуну текстуру. Једноставан је за припрему, а на крају добијате прави мали рај за непце.
12. 11. 2024. у 13:00
ТОРТА ОПЕРА: Француска фантазија слатких укуса у споју са кафом
Чувена опера торта настала је око 1960. године, а креирао ју је познати француски шеф кухиње Ленотре.
04. 10. 2024. у 13:00
БЕЛА РОЗЕН ТОРТА: Невероватно кремаста и издашна посластица
Бољи начин да се засладите током јесењих дана не постоји.
03. 10. 2024. у 13:00
НАПРАВИТЕ ТОРТУ ГИЗЕЛА: Најукуснија посластица коју сви обожавају
Основна верзија се прави са жутим бисквитним тестом и филом са прженим орасима и соком и кором од наранџе. Уз додатак још једне врсте фила, жутог куваног фила од јаја и путера са укусом наранџе, и уз маштовиту декорацију, ова торта ни изгледом ни укусом не заостаје за најбољим тортама са светске трпезе.
02. 10. 2024. у 09:00
НЕОДОЉИВА БЕОГРАЂАНКА: Чоколадна торта са јабукама, рапсодија укуса коју нико не одбија
ВИШЕ десерта је названо Београђанка, али је свакако најпознатија ова са чоколадом и јабукама. Упловите у чаролију мириса и укуса.
16. 09. 2024. у 08:00
Најновије из рубрике
ЧУВЕНА МАКЕДОНСКА ПАСТРМАЈЛИЈА: Специјалитет неодољивог укуса
Пастрмајлија је специјалитет којим се поноси македонска кухиња, а специфичан је за околину Штипа. Главни састојци овог јела којим се дичи македонска кухиња су тесто и месо.
22. 11. 2024. у 18:49
ОВАЈ НАПИТАК ЈЕ БОМБА ЗА ИМУНИТЕТ: Обавезно пробајте чај од ђумбира, идеалан је за хладне и снежне дане
Чај од ђумбира пун је витамина и минерала, а и добар је за мршављење. Садржи калцијум, магнезијум, витамине Б6 и Ц, а богат је гингеролом.
22. 11. 2024. у 16:30
ЛАГАНА СУПА ОД ТИКВИЦА: Мирисна и здрава, а поправља дан у трену
Од овог поврћа неутралног укуса могу да се праве најразличитија јела, а наш данашњи предлог је да пробате и супу од тиквица
22. 11. 2024. у 15:00
СПРЕМЕ СЕ ОЧАС ПОСЛА, А САВРШЕНОГ СУ УКУСА: Тороне са бадемом - Слаткиш који Италијанке припремају често током зиме
Овај слаткиш, налик карамел бомбонама, прави је специјалитет који скоро свака Италијанка зна да направи, а сви га просто обожавају.
22. 11. 2024. у 13:03
ДА ЛИ СТЕ ПРОБАЛИ ГОЗЛЕМЕ: Ово је други назив за преукусне турске палачинке
Ако сте имали прилику да уживате у кулинарским чаролијама Турске, сигурно сте видели или пробали њихове чувене палачинкице, зване гозлеме.
22. 11. 2024. у 11:49
Коментари (0)