НЕМОГУЋЕ ЈОЈ ЈЕ ОДОЛЕТИ: Црни Египат – Чоколадна кремаста посластица која се топи у устима
Црни Египат је савршен спој богатог укуса чоколаде и лешника, који заједно стварају неодољиво кремасту и пуну текстуру. Једноставан је за припрему, а на крају добијате прави мали рај за непце.
Састојци:
- Коре
- 9 беланаца
- 12 кашика шећера
- 12 кашика крупно млевених лешника
- Фил 1
- 700 мл млека
- 2 ванил-шећера
- 10 кашика шећера
- 9 жуманаца
- 2 кашике густина
- 100 г беле чоколаде
- 200 г маргарина
- 150 мл слатке павлаке
- Фил 2
- 250 мл слатке павлаке
- 1-2 кашике шећера у праху
- 50 г крем сира
- И још
- 200 г чоколаде за кување
- 5 кашика уља
Припрема:
Коре
Умутити три беланцета са четири кашике шећера у чврст шам, па додати четири кашике лешника.
Смесу улити у округли калуп (24 цм) обложен папиром за печење и равномерно распоредити.
Пећи у загрејаној рерни на 180ºЦ око 15-20 минута (водити рачуна да остане бела).
Од преосталог материјала на исти начин испећи још две коре.
Фил 1
У шерпу сипати ½ л млека да проври.
Жуманца умутити са шећером и ванилом, па додати густин и сјединити.
Смесу у танком млазу додати у кључало млеко и мешати све време док се не згусне.
Потом склонити са ватре, додати уситњену чоколаду, сјединити и оставити да се прохлади.
Постепено додавати маргарин собне температуре исечен на коцкице и мешати док се не отопи и потпуно сједини.
Умутити слатку павлаку, додати у охлађен крем и све добро умутити.
Фил 2
Умутити слатку павлаку са крем сиром и шећером.
Финални поступак
Торту слагати овим редом – кора-фил 1-фил 2-кора-фил 1-фил 2-кора-преостали фил.
Оставити да се охлади у фрижидеру око четири сата, па што боље обрадити торту.
Прелити отопљеном чоколадом са мало уља и оставити да се вишак оцеди.
Сачекати да се чоколада стврдне и даље украсити торту по жељи.
(pošaljirecept)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ЈЕСТЕ ЛИ СИГУРНИ ДА ПУТИН БЛЕФИРА?! Ево колики је ризик од нуклеарног рата - Стигле најновије стручне процене
ДАНИМА се многи грађани питају колико је реалан ризик од нуклеарног рата након што је амерички председник Џо Бајден овластио Украјину да користи ракете дугог домета за напад на Русију, што је, према новој Путиновој безбедносној стратегији, разлог за рат, укључујући нуклеарни одговор.
21. 11. 2024. у 11:27
"СПРЕМИТЕ СЕ ЗА ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ!" Немачка упозорила грађане, издат документ на 1.000 страна
ГРАЂАНИ Немачке упозорени су да се припреме за могући трећи светски рат са Русијом, након што је руски председник Владимир Путин још једном запретио нуклеарним нападом.
20. 11. 2024. у 11:55
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)