ЦИГАРЕ ОД БАДЕМА ПРЕЛИВЕНЕ МЕДОМ И ЦВЕТОМ ПОМОРАНЏЕ: Рецепт за посластицу у којој ћете уживати
Топе се у устима
Потребно је:
- 1 паковање кора за питу,
- 300 г бадема у праху,
- 75 г шећера,
- 1/2 кашике цимета у праху,
- 2 кашике воде од поморанџиног цвета (мало више или мање),
- 1 литар уља за пржење,
- 500 г меда,
- 1 л воде од поморанџиног цвета
Листове кора преполовите и прекријте како бисте спречили сушење. У чинији помешајте бадеме, цимет, шећер и воду с цветом наранче док не добијете нелепљиво, али не претврдо тесто. Смесу обликујте у ваљке и стављајте их у половине листова кора, па их заролајте.
Направите правилне облике цигара, па их умочите у вруће, али не превише горуће, уље и пеците на ватри средње јачине, док не порумене са сваке стране. Ставите цигаре у мед с поморанџиним цветом, редовно их окрећући, а затим их поређајте на тањир за послужење.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)