ОСВЕЖАВАЈУЋИ ФИЛ ОД ПАВЛАКЕ, СА КИВИЈЕМ И МАНДАРИНАМА: Рецепт за зимску воћну торту - прави се на овај начин!

Novosti online

12. 01. 2024. у 17:21

ВОЋНА торта са свежим воћем у сред зиме је врло лагана и једноставна.

ОСВЕЖАВАЈУЋИ ФИЛ ОД ПАВЛАКЕ, СА КИВИЈЕМ И МАНДАРИНАМА: Рецепт за зимску воћну торту - прави се на овај начин!

Фото Shutterstock

Торта је изузетно лагана јер се базира на кивију и мандаринама. Свежа воћна торта може да се прилагођава сезони, тако што ћете да користите воће које је актуелно.

Потребно:

 Патишпањ: 

* 130 г брашна
* 4 јаја - собне температуре
* 80 г шец́ера
* 1 ¾ кашике путера - отопљеног
* ½ кашичице екстракта ваниле
* ¼ кашичице соли

 Сируп за преливање: 

* 40 мл вреле воде
* 3 кашике шец́ера

 Шлаг:

* 250 г слатке павлаке
* 6 до 8 кашика шец́ера у праху

 Воћни фил: 

* 200 г кивија исецканог

* 200 г мандарина, ољштених и раздвојених на комадиће

Рецепт за свежу воћну торту:

 Корак 1:

Направите патишпањ:

За свежу воћну торту загрејте рерну на 180 °. Прекријте дно калупа за торте папиром за печење. У велику посуду додајте јаја, шец́ер, екстракт ваниле и со. Ставите ову посуду унутар вец́е посуде која је испуњена топлом водом. Миксером на великој брзини мутите смесу око 8 до 10 минута. Након тога убаците брашно из три пута, тако што ћете да га просејете. Полако убаците путер у смесу и измешајте. Након тога тесто ставите у калуп и пеците око 20 минута док чачкалица не буде сува. Када извадите патишпањ из рерне пустите да се охлади и извадите га из калупа.

Фото Shutterstock


 Корак 2:

Направите шлаг:

Измутите слатку павлаку и шећер док не добијете шлаг за свежу воћну торту.


 Корак 3:

Направите сируп за прелив и припремите воће:

Растопите шећер у топлој води и оставите по страни. Патишпањ исеците на три дела већим ножем. Први слој патишпања премажите припремљеним сирупом, а затим премажите шлагом. Преко тога ставите комадиће кивија и мандарине, које сте претходно прирпемили. Поступак поновите још два пута и завршите слојем свежег воћа. Уживајте у једноставној и свежој воћној торти!

(StvarUkusa/Mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АЛАРМАНТНО! ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА: Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности

АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности

У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".

04. 11. 2024. у 16:15

Коментари (0)

Cedevita podržava klinCE kreativCE: deca iz SOS Dečijeg sela Srbija osvojili su javnost umetničkim delima u sklopu kampanje Budi TU. Budi CE