КРЕМАСТА ФАНТАЗИЈА КОЈА СЕ ТОПИ У УСТИМА: Феноменалан чизкејк са пистаћима
СЛАДАК, кремаст, ставите одмах дуплу меру. Ако волите класичан чизкејк, овај ћете да обожавате.

Фото Shutterstock
Потребно:
За подлогу:
* 120 г кекса
* 30 г очишћених пистаћа
* 50 г путера
* 2 кашике млека
За крему:
* 200 г беле чоколаде
* 2 дл слатке павлаке
* 50 г пасте од пистаћа
* 500 г кремастог сира
* 1 кесица желатина
За ганаш:
* 1 дл слатке павлаке
* 150 г беле чоколаде
Припрема:
Припрема подлоге
Исецкајте пистаће. Онда самељите кекс и отопите путер. Затим помешајте све састојке за подлогу. Сипајте смесу у калуп па је поравнајте часом.
Припрема креме
Загрејте 1,5 дл слатке павлаке, до врења. То прелијте преко беле чоколаде. Мешајте све док се чоколада не истопи. Онда у охлађену и растопљену чоколаду додајте пасту од пистаћа. Можете да је направите тако што изблендате пистаће у блендеру или сецку, док не добију структуру пасте. Умешајте кремасти сир и преосталу слатку павлаку па добро све сједините. Додајте једну кесицу желатина. Припремљену крему сипајте преко кекс подлоге па изравнајте. Ставите у фрижидер.
Припрема ганаша
Слатку павлаку загрејте скоро док не проври. Онда је прелијте преко сецкане беле чоколаде и добро мешајте, све док се чоколада не отопи. Ганаш прелијте преко расхлађене креме. Ставите чизкејк у фрижидер бар на три сата. Сеците и служите. Bon appetit!
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ВЕЛИКА БИТКА ЗА СУЏУ: Руски специјалци изненадили Украјинце, искачу из гасовода (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је данас покренула напад на град Суџу у оквиру велике офанзиве са циљем потискивања украјинских снага из западног дела руске Курске области, објавили су проруски војни блогери.
09. 03. 2025. у 12:27

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

"СВИ МЕ ПИТАЈУ КАКО СЕ ЗОВАМ САЊА И НОСИМ ХИЏАБ" Никад не каже да је променила веру, иако је рођена у православној породици
САЊА Домуз Садиковић са поносом носи хиџаб, сматрајући га својом испуњеном обавезом. Ислам је, како каже, прихватила јер се у њему пронашла, не сматрајући да је променила веру, већ да је тек тада стекла своју прву истинску духовну припадност.
09. 03. 2025. у 10:41
Коментари (0)