KREMASTA FANTAZIJA KOJA SE TOPI U USTIMA: Fenomenalan čizkejk sa pistaćima
SLADAK, kremast, stavite odmah duplu meru. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete da obožavate.
Potrebno:
Za podlogu:
* 120 g keksa
* 30 g očišćenih pistaća
* 50 g putera
* 2 kašike mleka
Za kremu:
* 200 g bele čokolade
* 2 dl slatke pavlake
* 50 g paste od pistaća
* 500 g kremastog sira
* 1 kesica želatina
Za ganaš:
* 1 dl slatke pavlake
* 150 g bele čokolade
Priprema:
Priprema podloge
Iseckajte pistaće. Onda sameljite keks i otopite puter. Zatim pomešajte sve sastojke za podlogu. Sipajte smesu u kalup pa je poravnajte časom.
Priprema kreme
Zagrejte 1,5 dl slatke pavlake, do vrenja. To prelijte preko bele čokolade. Mešajte sve dok se čokolada ne istopi. Onda u ohlađenu i rastopljenu čokoladu dodajte pastu od pistaća. Možete da je napravite tako što izblendate pistaće u blenderu ili secku, dok ne dobiju strukturu paste. Umešajte kremasti sir i preostalu slatku pavlaku pa dobro sve sjedinite. Dodajte jednu kesicu želatina. Pripremljenu kremu sipajte preko keks podloge pa izravnajte. Stavite u frižider.
Priprema ganaša
Slatku pavlaku zagrejte skoro dok ne provri. Onda je prelijte preko seckane bele čokolade i dobro mešajte, sve dok se čokolada ne otopi. Ganaš prelijte preko rashlađene kreme. Stavite čizkejk u frižider bar na tri sata. Secite i služite. Bon appetit!
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
SUSRET MERKELOVE I TRAMPA Pitao je za Putina, a papa joj rekao: "Savijaj, savijaj, savijaj - ali osiguraj da ne pukne"
DOBAR deo odlomaka se odnosi na sastanak koji je imala sa Trampom u Beloj kući u martu 2017.
21. 11. 2024. u 17:17
Komentari (0)