ЧОКОЛАДНА ТОРТА ОД ПАЛАЧИНКИ: Кремасто савршенство укуса, осваја на први залогај
ЧОКОЛАДНЕ торте обично важе за омиљене слаткише свих сладокусаца, али је ова заиста посебна.
Има укус који се не заборавља, и када је будете пробали, сигурно ће постати обавезни део ваше трпезе за све битне догађаје!
Састојци за палачинке:
4 јајета
50 г шећера
прстохват соли
20 г какаоа
190 г брашна
70 г путера
500 мл топлог млека
Фил са млевеним кексом:
50 г беле чоколаде
100 мл слатке павлаке
100 г млевеног кекса
150 г црне чоколаде
300 мл слатке павлаке
30 г путера
Припрема:
Најпре припремите смесу за палачинке. Јаја умутите миксером са шећером. Потом кроз решетку просејте брашно и какао у смесу. Умутите, па додајте отопљени путер. Потом постепено додајте топло млеко и мешајте жицом док се смеса не сједини. Протом је процедите кроз решетку и одложите у фрижидер на пола сата. За то време припремите фил од чоколаде. Загрејте слатку павлаку па њоме прелијте чоколаду и путер. Мешајте све док се не растопи и сједини. Одложите затим и фил у фрижидер.
Након пола сата извадите смесу за фил и мутите миксером док не добијете лепу, ваздушасту масу. За други фил умутите слатку павлаку, па јој додајте млевени кекс и истопљену белу чоколаду. Све добро измешајте и одложите у фрижидер. Палачинке пеците у неподмазаном тигању и пажљиво их окрећите, јер су мало мекше. Без обзира на то што су меке, неће пуцати и неће се лепити. Оставите палачинке да се охладе, па их премазујте наизменично филовима и ређајте једну на другу, док не потрошите сав материјал. Готову торту добро расхладите и пре служења је поспите какаом.
(Инстаграм/mali_zalogaji_srece)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи
У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.
01. 11. 2024. у 11:25
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)
ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".
01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28
Коментари (0)