УЖИВАЈТЕ У УКУСНИМ СЛАНИМ ЗАЛОГАЈИМА: Направите домаћа баварска пецива
Најлепше баварско пециво без квасца спрема се лако и брзо – готово је очас посла, а толико је лепо да се једе без ичега. Припрема није компликована, али је процес јединствен и захтева пажњу како би се постигао савршен резултат.
Састојци:
- 300 г брашна за пецива
- 200 г интегралног брашна
- 100 мл топлог млека
- 1 кесица прашка за пециво
- 1 кашика жутог шећера
- 1 кашика соли
- 1 кашичица уља
- 200 мл воде
- 1 кашика соли
- 4 кашичице соде бикарбоне
Припрема:
У једној посуди помешајте обично и интегрално брашно, топло млеко, прашак за пециво, шећер, со и уље, па све добро умешајте док не добијете хомогену тестасту масу.
Нека тесто одстоји око сат времена покривено провидном фолијом или чистом крпом, па га затим месите рукама на брашњавој површини.
Поделите на 20 једнаких векни и од њих направите по жељи облик кифли, переца или земичке. Крајеве добро стисните тако да буду чврсти.
Велики лонац напуните водом, а када проври у њу убаците кифле и ту их држите све док не почну да избијају на површину. Затим их вадите редом и слажите на плех прекривен пек-папиром.
Пеците на око 200 степени око 20 минута. Када их извадите из рерне, премажите путером и уживајте. Пријатно!
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ФАНТАСТИЧНО СЛАНО ПЕЦИВО СА ЗАЧИНИМА: Препоручујемо га за све прилике
21. 01. 2025. у 07:00Новости онлине
ПОГАЧИЦЕ СА ЧВАРЦИМА: Нећете моћи да им одолите, а праве се никад лакше
23. 12. 2024. у 07:00Новости онлине
ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ СА ВИРШЛАМА: Доручак готов за час, а кифлице никад меканије
22. 12. 2024. у 07:00Новости онлине
ПОЉСКЕ ПИРОШКЕ: Пуњене сиром и кромпиром, а кувају се
19. 12. 2024. у 13:00Новости онлине
"СРАМ ТЕ БИЛО, ОАФЕ ШИЦЕ" Маск жестоко одговорио Шолцу због онога што је рекао у Давосу
АМЕРИЧКИ милијардер Илон Маск поручио је немачком канцелару Олафу Шолцу да треба да га буде срамота назвавши га "Оафом Шицом".
22. 01. 2025. у 08:22
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)