ДОБРЕ СТАРЕ ОБЛАНДЕ СА ЏЕМОМ ОД ШЉИВА: Старинска посластица којој нема равне - сви ће обожавати овај колач

02. 09. 2023. у 16:00

Обланде су колач који се прави веома лако и брзо, а наше баке су га обожавале

ДОБРЕ СТАРЕ ОБЛАНДЕ СА ЏЕМОМ ОД ШЉИВА: Старинска посластица којој нема равне - сви ће обожавати овај колач

Foto: Jutjub/Printskrin/

Састојци:

  • 2 листа обланде
  • 3 паковања пишкота
  • 700гр. џема од шљива
  • 200мл. воде
  • 200гр. шећера
  • 250гр. маргарина
  • 300гр. чоколаде
  • 300гр. млевених ораха
  • 300г. млевеног кекса

Припрема: У дубљу шерпу ставити воду и шећер да проври. Додати маргарин и чоколаду и када се све растопи и проври, склонити са рингле. У врелу смесу додати млевени кекс и орахе. Када сте направили фил можете да приступите мазању обланде.

На један лист обланде намажите џем од шљива па ставите фил, а потом опет слој џема од шљива, а онда пишкоте натопљене у млеку. Преко пишкота намажите џем, па фил, па џем па други лист обланде. По врху опет можете да ставите џем и орахе. Оставите да се колач стегне у фрижидеру пар сати.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДНЕВНИК СТЕПИНЦА ЗАГРЕБ КРИЈЕ ДЕЦЕНИЈАМА: Интервју - Проф. др Предраг Илић, аутор тротомне студије о злочинима у НДХ

ДНЕВНИК СТЕПИНЦА ЗАГРЕБ КРИЈЕ ДЕЦЕНИЈАМА: Интервју - Проф. др Предраг Илић, аутор тротомне студије о злочинима у НДХ

О НЕКАДАШЊЕМ загребачком надбискупу Алојзију Степинцу (Брезарић, 1898 - Крашић, 1960) и његовој улози у Независној Држави Хрватској током Другог светског рата, објављен је у Републици Хрватској огроман број историографских и хагиографских књига, зборника радова, фељтона, чланака, али не и његов дневник у пет књига, који је водио од 30. маја 1934. до 13. фебруара 1945. године.

15. 12. 2024. у 13:55

ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије немогућа мисија у квалификацијама за Светско првенство?

ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?

Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.

14. 12. 2024. у 13:16

Коментари (0)

ДА ЛИ ЋЕ НОВАК ВИКАТИ НА ЕНДИЈА: Бивша британска тенисерка о сарадњи Ђоковића и Марија