ПОСНА САЛАТА СА ПРОКЕЉОМ: Одлична за све врсте славља, можете је спремити за Светог Николу као прилог уз рибу

Новости онлине

18. 12. 2024. у 15:00

Ову здраву и веома укусну салату можете сервирати као предјело или прилог риби или месу.

ПОСНА САЛАТА СА ПРОКЕЉОМ: Одлична за све врсте славља, можете је спремити за Светог Николу као прилог уз рибу

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 кг свежег прокеља, исеченог и преполовљеног
  • 60 мл маслиновог уља
  • 1-1/2 кашичица соли
  • 1 кашичица бибера
  • 6 кашика посног маргарина
  • 160 г сецканих лешника, тостираних
  • 1 кашика рендане корице поморанџе
  • 120 г семена нара

Припрема:

За ову салату загрејте рерну на 200°. Ставите проклеј у тепсију за печење обложену фолијом за печење. Прелијте уљем и поспите сољу и бибером па мало промешајте. Пеците 15-20 минута или док не омекшају, повремено мешајући. Извадите из рерне. У међувремену, истопите маргарин на средњој ватри. Загревајте 5-7 минута или док не порумени, непрестано мешајући. Скините са ватре и покапајте по прокељу. Додајте лешнике и корицу поморанџе па промешајте. Непосредно пре сервирања поспите семенкама нара. Уживајте!

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете

ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете

СРПСКА православна црква (СПЦ) сутра слави Крстовдан, као успомену на прве хришћане који су примили веру на самом почетку хришћанске проповеди. Потом следи Богојављење, па Јовањдан.

17. 01. 2025. у 15:55

Коментари (0)

ОВО ЈЕ МАРКО КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО КОД ЗРЕЊАНИНА: Потресне речи комшинице - То ће бити велика сахрана, његове сви знају и воле...