ПОСНА ПИТА СА ПЕЧУРКАМА: Брзо се припрема и гарантује савршен укус

Новости онлине

18. 12. 2024. у 07:00

Ако тражите једноставан и укусан рецепт за посни оброк, ова пита са печуркама је прави избор. Комбинација хрскавих кора и богатог надева од печурака чини је идеалном за ручак, вечеру или послужење гостима.

ПОСНА ПИТА СА ПЕЧУРКАМА: Брзо се припрема и гарантује савршен укус

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г кора за питу
  • 500 г шампињона или других печурака по избору
  • 2 главице црног лука
  • 2 чена белог лука
  • 1 шаргарепа (по жељи)
  • 100 мл уља
  • 50 мл газиране воде
  • Со, бибер, и суви зачин по укусу
  • Кашичица сувог першуна или свежег сецканог першуна

Припрема:
Ситно исецкајте црни лук и пропржите га на половини уља док не постане стакласт. Додајте изрендану шаргарепу (ако користиш) и динстајте још неколико минута.
Печурке очистите, исецкајте на листиће и додајте у тигањ. Посолите и побиберите по укусу, па динстајте док сва течност не испари. На крају додајте ситно сецкан бели лук и першун, па скините са ватре.
Сваку кору премажите мешавином преосталог уља и газиране воде. На један крај коре ставите танки слој надева од печурака, па увијте у ролну. Поступак понављајте док не потрошите сав материјал.
Ролне ређајте у плех обложен папиром за печење. Премажите их преосталом мешавином уља и воде како би биле хрскаве.
Пеците питу у претходно загрејаној рерни на 200°С око 30-35 минута, док не добије златносмеђу боју.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете

ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете

СРПСКА православна црква (СПЦ) сутра слави Крстовдан, као успомену на прве хришћане који су примили веру на самом почетку хришћанске проповеди. Потом следи Богојављење, па Јовањдан.

17. 01. 2025. у 15:55

ФИЈАСКО У САД: Тестирали НАЈМОЋНИЈУ ракету, летелици испао део - РАСПАЛА се (ВИДЕО)

ФИЈАСКО У САД: Тестирали НАЈМОЋНИЈУ ракету, летелици испао део - РАСПАЛА се (ВИДЕО)

Извршни директор компаније Илон Маск на платформи Икс је објаснио да је прелиминарна анализа указала на цурење горива које је узроковало повећање притиска изнад зида мотора.

17. 01. 2025. у 14:48

Коментари (0)

КАКО КЕЈТ МИДЛТОН НИЈЕ ИЗГУБИЛА КОСУ ТОКОМ ХЕМИОТЕРАПИЈЕ? За све је заслужна ледена капа коју је носила