ОРИГИНАЛНИ РЕЦЕПТ ЗА ТУРСКИ КАДАИФ: Оријентални слаткиш феноменалног укуса, у Србији познат као пашина пита
КАДАИФ је омиљена посластица у Турској. То су, заправо, танки и врло кратки турски резанци који се праве од воде и брашна.
Употребљавају се за прављење блискоисточног десерта, а поред баклаве и кнафеха, најпопуларнија је посластица у Турској. У Србији овај слаткиш има посебан и врло занимљив назив - Пашина пита.
Свако је пробао ову посластицу каже да је укус феноменалан, зато вам доносимо оригинални рецепт за традиционални турски кадаиф.
Неопходне намирнице за ову оријенталну посластицу:
- 1 кг брашна
- 1 кг ораха
- 6 јаја
- 750 г шећера
- 250 мл уља
- 250 г сувог грожђа
- прстохват соли
Како се прави:
Прво направите четири велике коре као за резанце. На даску ставите просејано брашно, у брашну направите удубљење, па разбијте 6 јаја, додајте мало соли и замесите тесто са што мање воде. Од теста развуците оклагијом 4 коре, просушите их, па их исеците на што тање резанце и оставите да се осуше.
Уколико имате машину за резанце, тим боље – биће тањи, а самим тим ће и колач бити хрскавији. За то време помешајте суво грожђе и орахе. Једном половином уља намажите плех, па на дно плеха ставите резанце, залијте их остатком уља, а затим сипајте млевене орахе са сувим грожђем и 250 г кристал шећера.
Преко надева опет ставите резанце, па надев и тако ређајте резанце и надев док не попуните плех. Последњи ред би требало да буду резанци. Питу прелијте врелом машћу, па је исеците на комаде. Ставите питу у рерну да се пече на 180 Ц, а док се пита пече припремите сируп.
У шерпу сипајте 500 грама шећера с мало воде и кувајте, па кад сируп буде умерено густ прелијте га преко печене пите и вратите у још увек загрејану рерну на неких 10-ак минута.
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
НИЈЕ НИ СЛУТИО ТРАГИЧНУ ВЕСТ: Мемедовић поделио слику са Милорадом дан пре његове смрти (ФОТО)
МИЛИНКОВИЋ је отишао у цркву на литургију где му је изненада позлило.
07. 01. 2025. у 13:21
Коментари (0)