ПРЕДЛОГ ЗА ОДЛИЧАН РУЧАК: Запечене крменадле са кромпиром
Крменадле запечене са кромпиром су право зимско јело, врло издашно и ароматично.
Састојци:
- 800 г крменадли, око 200 г свака
- 800 г кромпира, пресеченог на пола
- 1 кашика уља
- со и бибер
- За зачине:
- 2 кашике кечапа
- 1 кашика соја соса
- 2 кашике смеђег шећера
- 1 кашика уља
- 1 чен белог лука, врло ситно насецканог
- 2 кашичице јабуковог сирћета
Припрема:
За ове крменадле загрејте рерну на 220 степени. Распоредите исецкани кромпир промешан са уљем на плех за печење и поспите га сољу и бибером. Ставите у рерну да се пече 15 минута. У међувремену, помешајте све зачине у посуди.
Премажите том смесом зачина крменадле са обе стране, и оставите мало за подливање. Извадите плех из рерне. Промешајте кромпир, а затим ставите свињетину у плех и убаците плех на горњу решетку у рерни. Пеците 15 минута.
Окрените крменадле након 15 минута и прелијте по кашичицом соса. Пеците 7-10 минута док се не карамелизује. Извадите из рерне. Помоћу кашике подлијте соковима из плеха па вратите у рерну на још пар минута.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
УКУСАН И ЗАСИТАН ОБРОК ЗА БАДЊИ ДАН: Посни паприкаш од сочива, јело на кашику које прија свима
06. 01. 2025. у 09:00Новости онлине
КАВУРМА: Јужњачки специјалитет који прави гурмани обожавају
03. 01. 2025. у 07:00Новости онлине
ЈАГЊЕТИНА ИСПОД САЧА: Традиционални ручак за празничну трпезу
29. 12. 2024. у 11:00Новости онлине
РОЛАТ СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ И ПЕЧУРКАМА: Савршени празнични специјалитет
04. 01. 2025. у 10:00Новости онлине
ТРАМП У ЦЕНТРУ СКАНДАЛА: Погледајте шта се десило на испраћају Џимија Картера (ВИДЕО)
У НАЦИОНАЛНОЈ катедрали у Вашингтону у четвртак је започело национално опраштање од бившег председника Џимија Картера, а на церемонији се десио велики скандал.
09. 01. 2025. у 19:15
ОДГОВОР СРБИЈЕ НА ПРОТЕСТНУ НОТУ ИЗ САРАЈЕВА: Дочекујете Куртија, а нас оптужујете да нарушавамо интегритет БиХ
"ПОВОДОМ медијских навода о слању протестне ноте Министарства иностраних послова Босне и Херцеговине (БиХ) институцијама Србије, морамо изразити своје запрепашћење садржајем и намером оваквог дипломатског демарша, посебно у светлу недавних дешавања и поступака званичног Сарајева", наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Републике Србије.
09. 01. 2025. у 16:05
НИЈЕ НИ СЛУТИО ТРАГИЧНУ ВЕСТ: Мемедовић поделио слику са Милорадом дан пре његове смрти (ФОТО)
МИЛИНКОВИЋ је отишао у цркву на литургију где му је изненада позлило.
07. 01. 2025. у 13:21
Коментари (0)