ПОСНА БАЈАДЕРА СПРЕМНА ЗА 20 МИНУТА: Подједнако укусна као и мрсна, а може да стоји и до недељу дана
ДОНОСИМО вам рецепт за најлепшу посну бајадеру која је неизоставан део сваке славске трпезе.
Бајадера с разлогом важи за краљицу ситних колача, а ова посна варијанта одлична је јер можете да је припремите неколико дана раније. Чувајте је у фрижидеру до недељу дана, у калупу који сте после хлађења ставили у кесу или прекрили фолијом.
Састојци:
- 300 г посног млевеног кекса
- 200 г млевених ораха
- 250 г шећера
- 1 ванилин шећер
- 10 кашика воде
- 200 г посног маргарина
- 150 г посне чоколаде за кување
За глазуру:
- 3 кашике шећера
- 3 кашике воде
- 3 кашике уља
- 100 г посне чоколаде за кување
Припрема:
У шерпу сипајте шећер, воду и ванил-шећер, па кувајте док не проври. Скините са рингле, додајте маргарин и мешајте док се маргарин не отопи. Потом додајте млевени кекс и млевене орахе, па све добро сједините. Добијену смесу поделите на два дела. Један оставите жут, а у други додајте растопљену чоколаду.
У правоугаони плех најпре сипајте део са чоколадом, а онда и други део смесе. Оставите у фрижидеру. Глазуру направите тек кад се колач у потпуности стегне. У шерпицу сипајте уље, воду, шећер, маргарин и чоколаду за кување, па мешајте на рингли док се сви састојци не сједине. Док је глазура топла прелијте је преко колача и оставите да се охлади. Потом исцеите бајадеру на коцке или штанглице и служите.
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ИЛОН МАСК ПОДЕЛИО СНИМАК ИСТИНЕ: "НАТО је бомбардовао Београд како би распарчао Србију" (ВИДЕО)
МИЛИЈАРДЕР Илон Маск, власник Тесле, "Спејс Икса", друштвене платформе Икс, поделио је на свом профилу говор у којем Џефри Сакс прича о нелегалном бомбардовању Србије од стране НАТО-а.
12. 11. 2024. у 15:47
"ГЛАВНА ТЕМА ЈЕ ДА ЛИ ЋЕ МОСКВА БИТИ ГАЂАНА" Велико упозорење Вучића: Свет се креће по ивици амбиса!
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се јавности после говора на Самиту КОП29 у Азербејџану.
12. 11. 2024. у 12:33
НАЈВЕЋИ ЈАТАК "ЗЕМУНАЦА" Она је била последња линије одбране клана - у кући крила килограме кокаина, а онда им пресудила
ПОСЛЕ убиства Ђинђића, она се представљала као Зорица Весић и купила је салаш у месту Путинци, где се једно време скривао врх земунског клана.
13. 11. 2024. у 10:23
Коментари (0)