ПОСНА БАЈАДЕРА СПРЕМНА ЗА 20 МИНУТА: Подједнако укусна као и мрсна, а може да стоји и до недељу дана
ДОНОСИМО вам рецепт за најлепшу посну бајадеру која је неизоставан део сваке славске трпезе.
Бајадера с разлогом важи за краљицу ситних колача, а ова посна варијанта одлична је јер можете да је припремите неколико дана раније. Чувајте је у фрижидеру до недељу дана, у калупу који сте после хлађења ставили у кесу или прекрили фолијом.
Састојци:
- 300 г посног млевеног кекса
- 200 г млевених ораха
- 250 г шећера
- 1 ванилин шећер
- 10 кашика воде
- 200 г посног маргарина
- 150 г посне чоколаде за кување
За глазуру:
- 3 кашике шећера
- 3 кашике воде
- 3 кашике уља
- 100 г посне чоколаде за кување
Припрема:
У шерпу сипајте шећер, воду и ванил-шећер, па кувајте док не проври. Скините са рингле, додајте маргарин и мешајте док се маргарин не отопи. Потом додајте млевени кекс и млевене орахе, па све добро сједините. Добијену смесу поделите на два дела. Један оставите жут, а у други додајте растопљену чоколаду.
У правоугаони плех најпре сипајте део са чоколадом, а онда и други део смесе. Оставите у фрижидеру. Глазуру направите тек кад се колач у потпуности стегне. У шерпицу сипајте уље, воду, шећер, маргарин и чоколаду за кување, па мешајте на рингли док се сви састојци не сједине. Док је глазура топла прелијте је преко колача и оставите да се охлади. Потом исцеите бајадеру на коцке или штанглице и служите.
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
НИЈЕ НИ СЛУТИО ТРАГИЧНУ ВЕСТ: Мемедовић поделио слику са Милорадом дан пре његове смрти (ФОТО)
МИЛИНКОВИЋ је отишао у цркву на литургију где му је изненада позлило.
07. 01. 2025. у 13:21
Коментари (0)