ТРАДИЦИОНАЛНЕ ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ: Једно од омиљених домаћих јела
Направите на овај начин и уживаћете у савршеном укусу.
Састојци:
- Паприке средње величине 8 комада
- Мешано млевено месо 500 г
- Пиринач 1 шоља
- Црни лук 1 главица
- Бели лук 2 чена
- 1 Јаје
- Уље 2 кашике
- Со и бибер по укусу
- Алева паприка 1 кашичица
- Сецкани першун 1 кашика
- Сок од парадајза 500 мл
- Брашно 1 кашика
Припрема:
Оперите паприке, одсеците им врхове и очистите их од семенки. Врхове сачувајте јер ће вам послужити као поклопци. У тигању загрејте уље и пропржите црни лук док не постане стакласт. Додајте бели лук и пржите још минут. У великој посуди помешајте млевено месо, пропржени лук и бели лук, пиринач, јаје, со, бибер, алеву паприку и першун. Добро измешајте док се сви састојци не сједине. Напуните сваку паприку припремљеним филом и покријте их сачуваним врховима.
У великом лонцу поређајте пуњене паприке усправно. У посебној посуди помешајте парадајз сок, брашно, мало соли и бибера. Добро измешајте да нема грудвица. Прелијте паприке припремљеним парадајз сосом. Додајте довољно воде да паприке буду скоро потпуно потопљене. Кувајте на средњој температури око 1-1,5 сат, док паприке не омекшају и пиринач не буде скуван.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАПРАВИТЕ СУПЕР УКУСАН РУЧАК: Пилетина са грашком и печуркама у кремастом сосу
01. 10. 2024. у 09:00
ПРЕДЛОГ ЗА ОДЛИЧАН РУЧАК: Запечене крменадле са кромпиром
09. 01. 2025. у 09:00Новости онлине
ОРАДА ПЕЧЕНА У РЕРНИ СА КРОМПИРОМ: Посно јело за Бадње вече!
05. 01. 2025. у 11:00Новости онлине
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
НИЈЕ НИ СЛУТИО ТРАГИЧНУ ВЕСТ: Мемедовић поделио слику са Милорадом дан пре његове смрти (ФОТО)
МИЛИНКОВИЋ је отишао у цркву на литургију где му је изненада позлило.
07. 01. 2025. у 13:21
Коментари (0)