ВРЕМЕ ЈЕ ДА ПРОБАТЕ КРЕМБЛ: Супер-брзи колач са шљивама - припрема пет минута, печење пола сата
МРВИЧАСТИ колач се буквално припрема за пет минута и пече се пола сата.
Мрвичасти колач се спрема када немате времена, а једе вам се нешто слатко. Овај колач може да се спрема и са јабукама, вишњама или неким другим воћем.
Крембл - Састојци:
300 грама шљива
кашика жутог шећера
кашикица цимета
100 грама бутера
100 грама жутог шећера
100 грама интегралног брашна
40 грама белог брашна или овсених пахуљица
Крембл - Припрема:
Прво оперите шљиве, исеците их на пола, избаците коштице, а онда их са кожицом исецкајте на комадиће. Поспите шљиве кашиком жутог шећера и кашикицом цимета, па лепо помешајте. Шљиве сипајте у мањи плех и лепо распоредите. Укључите рерну на 180 степени.
У оригиналном рецепту се користе овсене пахуљице, али многи га замене белим брашном,
Пошто сте завршили фил у дубљу посуду помешајте 100 грама бутера, 100 грама интегралног брашна и 40 грама белог брашна или овсених пахуљица. Помешајте руком и не брините што је тесто попут громуљица, јер такво треба и да буде!
Преко шљива поспите тесто и убаците плех у захрејану рерну. Колач се пече око пола сата. Односно, чим промени боју - готов је.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СУЛТАНОВЕ САРМЕ: Једноставна и брза посластица за све љубитеље слаткиша (РЕЦЕПТ)
08. 02. 2023. у 14:43
ВАЛЕРИЈ ЗАЛУЖНИ ДАО ПРОГНОЗУ: Ево када ће руска војска да пробије украјински фронт
НОВИ технолошки напредак током ратног времена спречиће озбиљније пробијање фронта дуж украјинско-руске границе до око 2027. године, изјавио је Валериј Залужни, бивши врховни командант Украјине и садашњи амбасадор у Уједињеном Краљевству, за „Украјинску правду“ у интервјуу објављеном 23. новембра.
23. 11. 2024. у 18:55
БРИТАНЦИ ОБЈАВИЛИ ЗАСТРАШУЈУЋУ МАПУ: "Орешник" може да стигне до било ког европског града за мање од 20 минута (МАПА)
БРИТАНСКИ лист "Дејли мејл" оценио је да би балистичка ракета "орешник" могла да стигне до било ког европског града за мање од 20 минута.
23. 11. 2024. у 15:58
ПОТПРЕДСЕДНИК САД УМРО ТОКОМ ОДНОСА: Био са 50 година млађом љубавницом, Бела кућа није знала како да саопшти вест о смрти
БИО ЈЕ то 27. јануар 1979. године. У 1 ујутро, портпарол породице Нелсона Рокфелера објавио је званичну изјаву за штампу. Бивши потпредседник преминуо је У 71 години живота раније те вечери.
22. 11. 2024. у 18:36
Коментари (0)