ВРЕМЕ ЈЕ ДА ПРОБАТЕ КРЕМБЛ: Супер-брзи колач са шљивама - припрема пет минута, печење пола сата
МРВИЧАСТИ колач се буквално припрема за пет минута и пече се пола сата.
Мрвичасти колач се спрема када немате времена, а једе вам се нешто слатко. Овај колач може да се спрема и са јабукама, вишњама или неким другим воћем.
Крембл - Састојци:
300 грама шљива
кашика жутог шећера
кашикица цимета
100 грама бутера
100 грама жутог шећера
100 грама интегралног брашна
40 грама белог брашна или овсених пахуљица
Крембл - Припрема:
Прво оперите шљиве, исеците их на пола, избаците коштице, а онда их са кожицом исецкајте на комадиће. Поспите шљиве кашиком жутог шећера и кашикицом цимета, па лепо помешајте. Шљиве сипајте у мањи плех и лепо распоредите. Укључите рерну на 180 степени.
У оригиналном рецепту се користе овсене пахуљице, али многи га замене белим брашном,
Пошто сте завршили фил у дубљу посуду помешајте 100 грама бутера, 100 грама интегралног брашна и 40 грама белог брашна или овсених пахуљица. Помешајте руком и не брините што је тесто попут громуљица, јер такво треба и да буде!
Преко шљива поспите тесто и убаците плех у захрејану рерну. Колач се пече око пола сата. Односно, чим промени боју - готов је.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СУЛТАНОВЕ САРМЕ: Једноставна и брза посластица за све љубитеље слаткиша (РЕЦЕПТ)
08. 02. 2023. у 14:43
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
ТИТОВ СИН СЕ ТУЖИ СА ХРВАТСКОМ: ОЗНА га натерала да потпише да се одриче наследства
ИМАЊЕ Јосипа Броза Тита у Самобору у Хрватској, удаљено само километар од центра града, некада је била једна од његових приватних резиденција.
12. 01. 2025. у 20:00
Коментари (0)