ЗДРАВА ЈЕ И БАШ ЗАСИТНА, НЕМА ТЕЖИНЕ У ЖЕЛУЦУ: Најлепша посна салата иделана за мршављење
СИГУРНИ смо да ће се често наћи у вашем јеловнику, рецепт за најлепшу посну салату од туњевине ћете лако запамтити, када је будете пробали.
У току је пост, те вам доносимо рецет за најукуснију салату са туњевином и пиринчем, који обожавају чак и највећи гурмани. Садржу пуно поврћа, те је веома здрава, уз то је одлична варијанта за све оне који желе да изгубе вишак килограма. И још једна битна ствар - лако ласко се прави.
Састојци:
* 900 г скуваног пиринча
* 400 г туњевине
* 200 г грашка из конзерве или скуваног
* 2 црвене паприке, исечене на коцкице
* 3 парадајза, исечена на ситне комаде
* кашика ситно исецканог першуна
* кашика ситно исецканих маслина
* 4 кашике посног мајонеза
* сок једног лимуна
* 2 кашике маслиновог уља
Припрема:
Прво скувајте пиринач и грашак и оставите да се расхлади. Потом остало поврће исецкајте на ситне комаде. Затим у једну ставите све намирнице и, па додајте мајонез, уље, сок од лимуна и остале зачине по жељи. Добро све промешајте и салата је спремна за јело!
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
4 ПОСНА ЈЕЛА ПО РЕЦЕПТУ МОНАХА СА АТОСА: Најлепши оброци из хиландарског кувара
30. 11. 2023. у 12:00
ТАЧНО НА ОВОМ МЕСТУ БИ МОГАО ПОЧЕТИ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Путин га сматра својом територијом, НАТО трупе већ распоређене
ОВАЈ снегом прекривени гранични мост између две средњовековне тврђаве у делу Естоније где се говори руски, могао би бити место где ће започети трећи светски рат, пише Политико.
26. 12. 2024. у 08:55
ПОЈАВИЛА СЕ ШОК ТВРДЊА: "Руси су оборили авион у Казахстану, погледајте трагове експлозије на репу летелице"
АВИОН Азербејџан ерлајнса, који се 25. децембра срушио на путу за Русију, можда је оборен руском ракетом земља-ваздух, према извештајима руских медија који нису наклоњени Кремљу и руском председнику Владимиру Путину.
26. 12. 2024. у 07:44
А ПОСЛЕДИЦЕ? Кина гради највећу хидроелектрану на свету - иселиће милионе људи, "кешираће" невероватне 35 милијарде долара
ПРОИЗВОДИЋЕ троструко више од 88.2 милијарде kWh, колики је пројектовани капацитет тренутно највеће хидроелектране на свету - "Три кланца" у централној Кини.
26. 12. 2024. у 14:37
Коментари (0)