ЗАПЕЧЕНЕ ЊОКЕ СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ: Јело које ће вас задивити савршеном комбинацијом укуса

Новости онлине

28. 09. 2024. у 10:00

Ако немате идеју шта да спремите за ручак или вечеру, запечене њоке са млевеним месом у парадајз сосу су наш предлог.

ЗАПЕЧЕНЕ ЊОКЕ СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ:  Јело које ће вас задивити савршеном  комбинацијом укуса

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 400 г њоки
  • главица црног лука
  • чен белог лука
  • 300 г млевеног меса
  • 150 г рендане гауде
  • босиљак
  • 400 г парадајз-пелата
  • пармезан
  • со, бибер, маслиново уље

Припрема: 

У већем тигању на загрејаном уљу пропржити ситно сецкани црни лук, па додати изгњечен бели лук и мешати још минут. Убацити млевено месо, посолити и побиберити, те динстати уз мешање док не промени боју. Потом додати уситњени парадајз-пелат, додати сушени или свежи босиљак, смањити ватру и динстати уз мешање још 30 минута. Умешати пармезан и склонити са ватре. Њоке кувати у сланој, кључалој води, док не испливају на површину, па их оцедити и пребацити у ватросталну чинију. Додати месо и рендану гауду, промешати и пећи у рерни на 200 степени 15-20 минута. Посути са још мало гауде и одмах послужити.

(net.hr)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).

09. 01. 2025. у 20:45

Коментари (0)

ТЕНИСКА РЕВОЛУЦИЈА: Велика промена на Аустралијан опену