ЛОСОС СА ПРОКЕЉОМ: Овако га припремају професионални кувари, толико је сочан да се топи у устима

Новости онлине

08. 08. 2024. у 16:30

Прокељ и лосос се савршено уклапају и брзо спремају.

ЛОСОС СА ПРОКЕЉОМ: Овако га припремају професионални кувари, толико је сочан да се топи у устима

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 300 г филеа лососа 
  • 100 г руколе 
  • 200 г прокеља
  • сок од једног лимуна
  • 1 кашичица соли 
  • 2 кашике маслиновог уља 
  • 1 кашичица белог лука у праху 

Припрема:

Филе лососа скувајте на пари или испеците на фолији, те исецкајте ситно. Поврће оперите и такође исецкајте, а руколу оставите целу. Исцедите преко свега лимунов сок, додајте со, маслиново уље. Сервирајте охлађено уз пиринач или препечен интегрални хлеб.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете

ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете

СРПСКА православна црква (СПЦ) сутра слави Крстовдан, као успомену на прве хришћане који су примили веру на самом почетку хришћанске проповеди. Потом следи Богојављење, па Јовањдан.

17. 01. 2025. у 15:55

Коментари (0)

РЕЧИ КОЈЕ ТЕРАЈУ СУЗЕ НА ОЧИ! Тренер Вориорса: Сваког дана мислим на Дејана Милојевића