ЈЕЛО КОЈЕ ЋЕТЕ УВЕК ПРАВИТИ: Пилетина са павлаком и поврћем, запечена у рерни

Новости онлине

05. 07. 2024. у 10:10

Нема бржег и једноставнијег рецепта за прави ручак који ће одушевити породицу.

ЈЕЛО КОЈЕ ЋЕТЕ УВЕК ПРАВИТИ: Пилетина са павлаком и поврћем, запечена у рерни

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • пилећи филеи - 500 г
  • прокељ или броколи или карфиол - 200 г
  • лук - 1 ком.
  • шаргарепа - 1 ком.
  • павлака за кување - 200 мл
  • брашно - 1 супена кашика
  • уље
  • млеко - 300 мл
  • домаћи сир - 100 г
  • качкаваљ - 200 г

Припрема:

Ставите прокељ или карфиол или броколи у мању шерпу, налијете воде и ставите да се кува 15 минута. Процедити поврће.

Шаргарепу са луком продинстати, склонити са стране и на истом тигању пропржити пилеће филе кратко.

На 5 кашика уља пропржити брашно па залити млеком и водом. Мешати док се мало не згусне, не треба да буде као сос, него ређе.

Додати павлаку за кување, кувати пар минута и додати оба сира. У ватросталну прво ставити пилећи филе, па лук, па сос и на крају поврће.

Ставити да се пече у претходно загрејану рерну 25 минута на 200 степени.

(Still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВОДИТЕЉКА РТС-а У БРАКУ СА 18 ГОДИНА СТАРИЈИМ Сада признала: Ћеркини коментари ми не пријају

ВОДИТЕЉКА РТС-а У БРАКУ СА 18 ГОДИНА СТАРИЈИМ Сада признала: "Ћеркини коментари ми не пријају"

ВОДИТЕЉКА Слагалице и емисије “Један добар дан” на РТС-у успешно обавља свој посао годинама уназад, а више од две деценије ужива у љубави са мужем Драганом Симићем.

07. 07. 2024. у 10:07

Коментари (0)

МОНСТРУОЗНО! Опозиционар прижељкује убиство Данила Вучића и описује како би га мучио (ВИДЕО)