ЈЕЛО КОЈЕ ЋЕТЕ УВЕК ПРАВИТИ: Пилетина са павлаком и поврћем, запечена у рерни
Нема бржег и једноставнијег рецепта за прави ручак који ће одушевити породицу.
Састојци:
- пилећи филеи - 500 г
- прокељ или броколи или карфиол - 200 г
- лук - 1 ком.
- шаргарепа - 1 ком.
- павлака за кување - 200 мл
- брашно - 1 супена кашика
- уље
- млеко - 300 мл
- домаћи сир - 100 г
- качкаваљ - 200 г
Припрема:
Ставите прокељ или карфиол или броколи у мању шерпу, налијете воде и ставите да се кува 15 минута. Процедити поврће.
Шаргарепу са луком продинстати, склонити са стране и на истом тигању пропржити пилеће филе кратко.
На 5 кашика уља пропржити брашно па залити млеком и водом. Мешати док се мало не згусне, не треба да буде као сос, него ређе.
Додати павлаку за кување, кувати пар минута и додати оба сира. У ватросталну прво ставити пилећи филе, па лук, па сос и на крају поврће.
Ставити да се пече у претходно загрејану рерну 25 минута на 200 степени.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ИЛОН МАСК ПОДЕЛИО СНИМАК ИСТИНЕ: "НАТО је бомбардовао Београд како би распарчао Србију" (ВИДЕО)
МИЛИЈАРДЕР Илон Маск, власник Тесле, "Спејс Икса", друштвене платформе Икс, поделио је на свом профилу говор у којем Џефри Сакс прича о нелегалном бомбардовању Србије од стране НАТО-а.
12. 11. 2024. у 15:47
"ГЛАВНА ТЕМА ЈЕ ДА ЛИ ЋЕ МОСКВА БИТИ ГАЂАНА" Велико упозорење Вучића: Свет се креће по ивици амбиса!
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се јавности после говора на Самиту КОП29 у Азербејџану.
12. 11. 2024. у 12:33
НАЈВЕЋИ ЈАТАК "ЗЕМУНАЦА" Она је била последња линије одбране клана - у кући крила килограме кокаина, а онда им пресудила
ПОСЛЕ убиства Ђинђића, она се представљала као Зорица Весић и купила је салаш у месту Путинци, где се једно време скривао врх земунског клана.
13. 11. 2024. у 10:23
Коментари (0)