ДАНАШЊИ УКУСАН РУЧАК: Домаћи пилећи паприкаш, нема лакшег рецепта, а имаћете издашан ручак за целу породицу
Доносимо вам најбољи рецепт за пилећи кромпир паприкаш, којем нема равног.

Фото: YT принтскрин/Jelajelena Petrovic
Састојци:
- 2 веће главице црног лука
- 1 већа шаргарепа
- 500 г пилећег меса
- 1 парадајз
- 2 паприке
- 500 г кромпира
- со
- зачин
- алева паприка
- бибер
- ловоров лист
- хладна запршка(1 равна кашика брашна, око 50 мл воде)
Припрема:
Пропржити лук, па додати шаргарепу и динстати око 5 минута, па зачинити и додати око 100 мл воде. Динстати док вода не испари. Додати месо и динстати док месо не побели, исецкати парадајз и паприке и додати, а затим и кромпир. Зачинити, па налити са око 800 мл воде и кувати око 40 минута. Умутити воду и брашно и запржити, па оставити да прокључа.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПИЛЕТИНА СА МЛАДИМ КУПУСОМ И ПОВРЋЕМ: Прави се лако и брзо, а укус је изванредан
08. 05. 2024. у 14:00

ИТАЛИЈАНСКИ СКАЛОПИНИ: Гурмански ручак којем нико не може одолети
14. 05. 2024. у 18:00

РУСИ СЕ СПРЕМАЈУ ЗА ВЕЛИКУ ОФАНЗИВУ: Напашће дуж целе линије фронта од 1.000 км, ево колико ће акција трајати
РУСКЕ трупе припремају се за нову офанзиву у наредним недељама како би појачале притисак на Украјину и ојачале позицију Кремља у евентуалним преговорима о прекиду ватре. Према тврдњама агенције АП, аналитичари сматрају да би нова офанзива могла да траје од шест до девет месеци.
29. 03. 2025. у 18:11

ПОРУКА ЗЕЛЕНСКОМ ИЗ ВРХОВНЕ РАДЕ: Овај потез ставиће тачку на његов режим
ОДБИЈАЊЕ потписивања споразума о ресурсима са Сједињеним Државама ставиће тачку на режим Владимира Зеленског, рекао је на Телеграм каналу посланик Врховне раде Александар Дубински, који се налази у притвору због сумње за издају.
29. 03. 2025. у 17:01

МИЛИЦА БЕЗ ПОСЛА: Трагачица добила отказ, завршила на Бироу за запошљавање - као технолошки вишак! Од тада није нашла нови
ЈОКАНОВИЋЕВА се налази на Бироу за запошљавање, а ову тему јавно је покренула водитељка РТС-а Тања Петернек Алексић.
28. 03. 2025. у 15:24
Коментари (0)