САТАРАШ СА ТИКВИЦАМА: Испробајте традиционално јело на мало другачији начин

Новости онлине

23. 05. 2024. у 17:30

САТАРАШ је старинско јело које се прави од пар јефтиних састојака.

САТАРАШ СА ТИКВИЦАМА: Испробајте традиционално јело на мало другачији начин

Printscreen/YT/Frische Rezepte

Данас постоје различити рецепти за ово једноставно јело, а ми вам доносимо најбољи. Направите сатараш са тиквицама чија је сезона такође на пролеће. Можете да додате још неко поврће по жељи, али и ово је сасвим довољно за један лагани ручак.

Састојци за сатараш са тиквицама: 

  • 1 тиквица
  • 1/2 црвеног лука
  • 1 бели лук
  • 2 слатке паприке
  • 1 шаргарепа
  • 1 парадајз
  • маслиново уље
  • 3 кашике парадајз пиреа
  • 2 јајета
  • 1 кашичица италијанског зачина

Припрема сатараша са тиквицама: 

Тиквице исеците на коцкице, па посолите и промешајте. Оставите да одстоје 10 минута, па процедите вишак воде. У тигању загрејте мало маслиновог уља, па пропржите љубичасти лук исечен на ребарца, као и млевени бели лук. Када омекша додајте паприке исечене на траке, као и рендану шаргарепу. Посолите, промешајте и поклопите. Динстајте 5 минута, па додајте процеђене тиквице. Поклопите и кувајте док поврће не омекша. Затим додајте исецкан парадајз и парадајз сос. Промешајте, па додајте умућена јаја која сте зачинили по жељи. Кувајте док и јаја не буду готова, уз повремено мешање. 

(stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve
ВАЛЕРИЈ ЗАЛУЖНИ ДАО ПРОГНОЗУ: Ево када ће руска војска да пробије украјински фронт

ВАЛЕРИЈ ЗАЛУЖНИ ДАО ПРОГНОЗУ: Ево када ће руска војска да пробије украјински фронт

НОВИ технолошки напредак током ратног времена спречиће озбиљније пробијање фронта дуж украјинско-руске границе до око 2027. године, изјавио је Валериј Залужни, бивши врховни командант Украјине и садашњи амбасадор у Уједињеном Краљевству, за „Украјинску правду“ у интервјуу објављеном 23. новембра.

23. 11. 2024. у 18:55

ПОТПРЕДСЕДНИК САД УМРО ТОКОМ ОДНОСА: Био са 50 година млађом љубавницом, Бела кућа није знала како да саопшти вест о смрти

ПОТПРЕДСЕДНИК САД УМРО ТОКОМ ОДНОСА: Био са 50 година млађом љубавницом, Бела кућа није знала како да саопшти вест о смрти

БИО ЈЕ то 27. јануар 1979. године. У 1 ујутро, портпарол породице Нелсона Рокфелера објавио је званичну изјаву за штампу. Бивши потпредседник преминуо је У 71 години живота раније те вечери.

22. 11. 2024. у 18:36

Коментари (0)

НЕВЕРОВАТНИ ПОПУСТИ ДО КРАЈА МЕСЕЦА! Не пропустите прилику за велику уштеду