ЋУРЕТИНА СА МЛИНЦИМА: Комбинација меса и тестенина, савршенство укуса чак и за избирљиве

Новости онлине

05. 05. 2024. у 11:00

Ћуретина са млинцима је укусан и заситан ручак који можете спремати на више начина - са куповним или домаћим млинцима, са једном или више врста павлаке, а сваки је подједнако укусан.

ЋУРЕТИНА СА МЛИНЦИМА: Комбинација меса и тестенина, савршенство укуса чак и за избирљиве

Youtube PrintScreen/CooKing

Састојци:

  • ћурећи филе 500 г
  • млинци 500 г
  • бујон (ћурећи или пилећи) 550 мл
  • коцка за супу 1/2 (5 г)
  • кисела павлака 20 % мм 1
  • рендани качкаваљ 200 г
  • неутрална павлака за кување 500 мл
  • свеже самлевени бибер по укусу
  • со по потреби
  • уље за пржење меса по потреби

Припрема:

Ћуреће шницле благо измасирати прстима. Ако су танко исечене, нема потребе да их лупате кухињским чекићем. Посолити их и посути млевеним бибером. Загрејати уље и испржити шницле са обе стране по пар минута, да порумене, па их исећи по ширини на траке.

Ставити бујон да прокључа, па размутити 1/2 коцке за супу. Уместо бујона се може користити и прокључала вода, у том случају размутити целу коцку за супу (11 г). Млинце изломити на мање комаде, али не много ситно. У већу шерпу сипати бујон, па половину изломљених млинаца ставити у бујон и добро их натопити. Када су млинци омекшали (не држати их превише у бујону да не би били гњецави), извадити их и поновити поступак са преосталом количином млинаца. Помешати киселу павлаку и неутралну павлаку за кување и по потреби и укусу посолити.

Узети већу ватросталну или керамичку посуду, или више мањих посуда и ређати слојеве на следећи начин: на дно посуда сипати по мало уља у коме је месо пржено. Затим ставити мало млинаца, преко мало умућене павлаке, па мало исеченог меса, па опет павлаке, па млинаца, па павлаке. Уколико вам је можда остало мало бујона, прелите га преко млинаца. Обично не остане ништа када се млинци лепо натопе. Наравно, састојке можете ређати и по вашој жељи.

Преко умућене павлаке изрендати 150 г качкаваља "на крупно". Рерну загрејати на 200 степени и пећи млинце 20 до 30 минута (док не порумене). 

Печене млинце извадити из рерне и посути преосталим качкаваљем. Не враћати у рерну, већ оставити да се качкаваљ отопи. Послужити топло.

(blic žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Коментари (0)

СИНЕР ИСПИСАО ИСТОРИЈУ ТЕНИСА: Нестварна сезона за италијанског тенисера