УЖИВАЈТЕ КАО У РЕСТОРАНУ: Оброк салата са свињетином, купусом и сусамом, са слатко-љутим сосом
Оброк салата са свињетином, купусом и сусамом веома је богатог укуса, са додатком слатко-љутог соса.
Оброк салате практично су решење када желите да направите квалитетнији оброк за било које доба дана, а који можете и да понесете са собом. Највећи број оброк салата прави се са пилетином, али данас имамо потпуно другачији рецепт који ће вас одушевити. Прави се са млевеном свињетином и слатко-љутим сосем. У рецепт иде и купус. Пикантна и сочна оброк салата посипа се сусамом, а сигурни смо да ће се допасти свим генерацијама у кући.
Састојци:
* 1 кашика уља
* 1 чен белог лука
* 450 г млевеног свињског меса
* 1 кашика млевеног свежег ђумбира
* 1 кашика сусамовог уља
* 1/2 главице црног лука
* 1 шоља исецкане шаргарепе
* 1/4 главице купуса
* 1/4 шоље сојиног соса
* 1 кашика чили соса
* со по укусу
* 1 стабљика младог лука
* 3 кашике сусама
Припрема:
У већем тигању загрејте уље, па убаците млевени ђумбир и млевени бели лук, па динстајте око 1 минут, док не замирише. Додајте свињетину, па промешајте и пржите око 8-10 минута, док не порумени. Паралелно одвајајте комадиће меса шпатулом. Померите свињетину у страну, па додајте сусамово уље, исецкану шаргарепу и исецкан купус.
Промешајте и када се састојци за оброк салату сједине, додајте соја сос и чили сос. Динстајте док купус не омекша, око 5-8 минута. Посолите оброк салату са свињетином по укусу. Пребаците оброк салату у чинију, додајте исецкан млади лук и сусам, па служите.
СтварУкуса
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КРОМПИР И МЕСО КАКО СУ ИХ СПРЕМАЛЕ НАШЕ БАКЕ: Традиционални турски ручак (ВИДЕО)
29. 11. 2023. у 15:05
10 НАЈБРЖИХ ПОСНИХ РЕЦЕПАТА: За ручак, праве се за 15 минута и сити сте цео дан
29. 11. 2023. у 13:53
ДОБРА ВЕСТ ПРЕД ПРАЗНИКЕ: Цене свињетине полако падају, бут и за 700 динара
29. 11. 2023. у 12:07
ПРВЕ ФОТОГРАФИЈЕ "ОРЕШНИКА": Украјински истражитељи испитују остатке руске ракете (ФОТО)
УКРАЈИНСКИ истражитељи почели су да испитују остатке Орешника, нове руске балистичке ракете средњег домета, која је недавно употребљена у нападу на Дњепар, и представља најмоћније оружје употребљено у рату до сада.
24. 11. 2024. у 15:26
БРИТАНЦИ ОБЈАВИЛИ ЗАСТРАШУЈУЋУ МАПУ: "Орешник" може да стигне до било ког европског града за мање од 20 минута (МАПА)
БРИТАНСКИ лист "Дејли мејл" оценио је да би балистичка ракета "орешник" могла да стигне до било ког европског града за мање од 20 минута.
23. 11. 2024. у 15:58
"И ЗЕМУНЦИ СУ ГА СЕ ПЛАШИЛИ": Како је Бели постао Звер - прича о Сретку Калинићу
"КАЛИНИЋ је био звер од човека. Заправо, звер је блага реч" - рекао је тада Багзи, након чега је Калинић којег су чланови клана до тада ословљавали са "Бели" добио надимак "Звер".
24. 11. 2024. у 11:09
Коментари (0)