БРИОНСКИ КРОМПИР СА ЋУФТАМА НА ЈОВАНКИН НАЧИН: Јело које је Тито обожавао и на које нико неће остати равнодушан (ФОТО)
ЈОВАНКА Броз је кромпир ћуфте припремала Титу док су проводили време на Брионима. Овај рецепт је научила од своје мајке.
Једном када пробате ово јело сигурно ћете га правити поново. Укус је фантастичан, а припрема није захтевна ни за почетнике.
Састојци:
1 кг кромпира
500 г млевеног меса
2 јајета
150 г сланинице
250 г ренданог качкаваља
50 г маслаца
50 мл уља
Оригано, бибер, вегета…
500 мл парадајз соса
Припрема:
Ставити кромпир да се кува, а за то време припремити ћуфте. Исецкати ситно црни лук па додати у млевено месо, а затим додати и сецкани бели лук. Ситно сецкану сланиницу помешати са смесом, а онда додати и јаја уз зачине. Добро промешати смесу и оставити да одстоји неких 30 минута.
У посебну чинију сипати парадајз пире (сос), уље и кашичицу оригана па промешати. Скуван кромпир процедити и изгњечити уз маргрин, као када се припрема пире. У ту смесу додати рендани качкаваљ па поново промешати. Изручити кромпир у чинији за печење и лепо равномерно распоредити. Прелити га смесом са парадајзом.
Ћуфте поређати преко смесе од кромпира. Пећи на 180 степени око тридесетак минута. Додати качкаваљ преко ћуфтица па вратити да се допече још десетак минута.
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ОШТРА ПОРУКА СА ЗАПАДА: Зеленски је преварант и марионета, крвави вазал западних елита
ВЛАДИМИР Зеленски, који је постао вазал Запада, почео је као марионета украјинског олигарха Игора Коломојског, навео је ирски новинар Чеј Боуз.
24. 11. 2024. у 17:59
(МАПА) РУСИ НАПРЕДУЈУ У ТОРЕЦКУ: Огласио се Пушилин, жестоке борбе воде се за град (ВИДЕО)
ЈЕДИНИЦЕ руске војске напредују у Дзержинску (украјински назив за Торецк), јавио је на Телеграм каналу шеф ДНР Денис Пушилин.
24. 11. 2024. у 18:59
"И ЗЕМУНЦИ СУ ГА СЕ ПЛАШИЛИ": Како је Бели постао Звер - прича о Сретку Калинићу
"КАЛИНИЋ је био звер од човека. Заправо, звер је блага реч" - рекао је тада Багзи, након чега је Калинић којег су чланови клана до тада ословљавали са "Бели" добио надимак "Звер".
24. 11. 2024. у 11:09
Коментари (0)