Научите како се прави најукуснији гулаш и који састојак га чини тако савршеним. Постоје разни рецепти за гулаш, који важи за једно од компликованијих јела. Међутим, уз одређене кулинарске трикове, овај посао ће захтевати минимум труда, а осим тога, укус ће бити невероватан.
Тајну најукуснијег гулаша отктива кувар Ивица Штрумл.
Одабир меса је најбитнији део посла.
"Узмите јунећи врат. Плећка је добра алтернатива. Месо од бута биће влакнасто и неће бити тако мекано.
Код динстања лука битно је осетити тренутак када додајемо месо. Луку је потребна густина, слаткоћа и укус који нема ноту "куваног лука". Тако да не сме бити ни превише смеђе боје јер се неће разградити ни пресветле јер неће бити укусан. Нађите средину, нешто као за рижото.
Месо сецкајте на веће коцке, може и 5 цм. То није јело за изложбу, а тако ће бити сочније“, открива кувар Ивица Штрумл и додаје:
"Не одстрањујте лој с меса већ само опне и тетиве. Лој ће се истопити и дати додатни ‘шмек’ јелу.
Не штедите вино, нити на квалитету одабраног вина. Најбоље вино је црвено и то оно које волите да пијете уз гулаш.
Meni je gulas svaki put vrhunski a meso se topi u ustima. Prvi put ga je u mojoj kuci spremila penzionisana Francuskinja koja je bila kuvarica kod jedne bogate porodice u Parizu.
Тирамису је надалеко позната италијанска посластица која одушевљава својом једноставношћу и савршено кремастим укусом, а ако му додате кестен пире, добићете још пунији и лепши укус.
Vladimir
15.08.2023. 16:46
I šta onda? Prerezali ste uputstva na pola.
zora
15.08.2023. 20:24
Meni je gulas svaki put vrhunski a meso se topi u ustima. Prvi put ga je u mojoj kuci spremila penzionisana Francuskinja koja je bila kuvarica kod jedne bogate porodice u Parizu.