ЕКСПЛОЗИЈА ВИТАМИНА: Глазирани прокељ, одличан прилог за зимске дане
Овако укусно припремљен прокељ може да се свиди чак и онима који га иначе избегавају.
Састојци:
- 750 г прокеља
- 60 мл екстрадевичанског маслиновог уља
- 1/2 кашичице соли
- 1/2 кашичице свеже млевеног црног бибера
- 60 мл меда
- 80 мл балзамико сирћета
- 3/4 кашичице грубо млевених чили папричица
- 50 г путера
- 3 млада лука
- 1 кашичица ситно рендане корице лимуна
Припрема:
Ставите плех на доњи ниво рерне и загрејте га на 220 степени. Прокељ преполовите, ставите у већу чинију и додајте уље, посолите и побиберите. Пажљиво извадите врућ плех из рерне. Помоћу хватаљки раширите половине прокеља у плех тако да равна страна буде окренута према плеху. Пеците на 220 степени на најнижем нивоу у рерни док не омекшају и не порумене, око 20 до 25 минута.
У међувремену, прокувајте мед у малом лонцу на средње јакој ватри. Смањите ватру и кувајте још три до четири минута, често мешајући, док мед не добије тамножуту боју, али не загори. Биће пенасто, што је у реду. Склоните мед са ватре и додајте аћето балзамико и чили папричице, мешајте док сос не постане кремаст. Вратите лонац на средњу јаку ватру, додајте путер и со те кувајте, непрестано мешајући, док глазура не постане сјајна, пенушава и не згусне се, око три до четири минута. Пребаците печени прокељ у велику чинију и додајте глазуру и млади лук па промешајте да се састојци сједине. Поспите их лимуновом корицом и послужите уз месо, рибу или неко друго главно јело.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
САВРШЕН ДОДАТАК СВАКОМ РУЧКУ: Запечени пире кромпир са шампињонима
25. 11. 2024. у 13:00
ШВЕДСКЕ ЋУФТЕ: Јединствене, неодољиве и тако укусне да ћете их правити сваке недеље
24. 11. 2024. у 07:00
ОТКРИВЕНИ САТЕЛИТСКИ СНИМЦИ: "Знамо шта се догађа у кључном војном комплексу Северне Кореје" (ФОТО)
ИСТРАЖИВАЧИ из америчког аналитичког центра закључили су на основу сателитских снимака да Северна Кореја проширује кључни комплекс за производњу оружја, укључујући и врсту ракета кратког домета које Русија користи у рату против Украјине.
25. 11. 2024. у 18:13
(МАПА) РУСИ НАПРЕДУЈУ У ТОРЕЦКУ: Огласио се Пушилин, жестоке борбе воде се за град (ВИДЕО)
ЈЕДИНИЦЕ руске војске напредују у Дзержинску (украјински назив за Торецк), јавио је на Телеграм каналу шеф ДНР Денис Пушилин.
24. 11. 2024. у 18:59
ПУТИНОВ НОВИ САВЕЗНИК? Ко је потенцијални румунски председник - НАТО ракетни штит назива СРАМОТОМ, диви се Мађарској
НЕЗАВИСНИ ултрадесничарски кандидат на председничким изборима у Румунији Калин Ђорђеску освојио је највише гласова у првом кругу и највећи је фаворит за победу у другом кругу, у који ће највероватније ићи са Еленом Ласчони испред партије "Save Romania Union" (УСР).
25. 11. 2024. у 15:22
Коментари (0)