УРАГАН НА ТАЊИРУ: Да ли сте спремали црну паприку?
ЦРНА ПАПРИКА је толико здрава да је права штета термички је обрађивати, па вам зато предлажемо овај рецепт
Црна паприка се припрема на исти начин као и жута, зелена или црвена. Међутим, сматра се да је изузетно здрава, препуна витамина, па се обично припрема свежа - у салати. Црна паприка је ретка, али стара сорта и због тога је скупља од обичних паприка.
Састојци за црну пуњену паприку
- 1 црна паприка
- 1 парадајз
- мали црни лук
- парче козјег сира
- лимун
- шољица булгура
- струк першуна
- маслиново уље
Припрема црне паприке
Чаша булгура се скува у води, а када проври већ је готов. Исцедите га и оставите у цедиљки да се охлади.
Све се ситно исецка и помеша са булгуром.
Црна паприка се опере и пажљиво исече по средини. Очисти се од семенки и одложи на страну. Парадајз се опере и ољушти па исече на коцкице. Црни лук се исече веома ситно. Першун се опере и ситно исецка.
Булгур се помеша са парадајзом, црним луком и першуном, зачини лимуном и маслиновим уљем, па напуни паприка.
Уз булгур и паприку одлично се слаже козји сир, који се исече на коцкице.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ОШТРА ПОРУКА СА ЗАПАДА: Зеленски је преварант и марионета, крвави вазал западних елита
ВЛАДИМИР Зеленски, који је постао вазал Запада, почео је као марионета украјинског олигарха Игора Коломојског, навео је ирски новинар Чеј Боуз.
24. 11. 2024. у 17:59
(МАПА) РУСИ НАПРЕДУЈУ У ТОРЕЦКУ: Огласио се Пушилин, жестоке борбе воде се за град (ВИДЕО)
ЈЕДИНИЦЕ руске војске напредују у Дзержинску (украјински назив за Торецк), јавио је на Телеграм каналу шеф ДНР Денис Пушилин.
24. 11. 2024. у 18:59
"И ЗЕМУНЦИ СУ ГА СЕ ПЛАШИЛИ": Како је Бели постао Звер - прича о Сретку Калинићу
"КАЛИНИЋ је био звер од човека. Заправо, звер је блага реч" - рекао је тада Багзи, након чега је Калинић којег су чланови клана до тада ословљавали са "Бели" добио надимак "Звер".
24. 11. 2024. у 11:09
Коментари (0)