УРАГАН НА ТАЊИРУ: Да ли сте спремали црну паприку?

Novosti online

03. 02. 2023. у 09:00

ЦРНА ПАПРИКА је толико здрава да је права штета термички је обрађивати, па вам зато предлажемо овај рецепт

УРАГАН НА ТАЊИРУ: Да ли сте спремали црну паприку?

Фото: А.М.

Црна паприка се припрема на исти начин као и жута, зелена или црвена. Међутим, сматра се да је изузетно здрава, препуна витамина, па се обично припрема свежа - у салати. Црна паприка је ретка, али стара сорта и због тога је скупља од обичних паприка.

Састојци за црну пуњену паприку

  • 1 црна паприка
  • 1 парадајз
  • мали црни лук
  • парче козјег сира
  • лимун
  • шољица булгура
  • струк першуна
  • маслиново уље

Фото: А.М.

 

Припрема црне паприке

Чаша булгура се скува у води, а када проври већ је готов. Исцедите га и оставите у цедиљки да се охлади.

Све се ситно исецка и помеша са булгуром.

Црна паприка се опере и пажљиво исече по средини. Очисти се од семенки и одложи на страну. Парадајз се опере и ољушти па исече на коцкице. Црни лук се исече веома ситно. Першун се опере и ситно исецка.

Фото: А.М.

Булгур се помеша са парадајзом, црним луком и першуном, зачини лимуном и маслиновим уљем, па напуни паприка.

Уз булгур и паприку одлично се слаже козји сир, који се исече на коцкице.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Коментари (0)

ПОСТАВЉАМО НОВЕ СТАНДАРДЕ! Лажна држава Косово запањила свет! Ово је њена жалба на казну УЕФА за бежање с терена у Румунији