САВРШЕН ДОДАТАК СВЕЧАНОМ РУЧКУ: Купице од запеченог пире кромпира - тако једноставне, а изгледају као јело из најбољих ресторана
АКО сте љубитељ пире кромпира, спремите га на мало другачији начин.
Купице од запеченог пире кромпира су тако једноставне, а изгледају као јело из најбољих ресторана. И зато су савршен додатак свечаној, или славској трпези.
Састојци:
1 кг кромпира, ољуштеног, исецканог
2 чена белог лука, ољуштена
40 г маргарина
80 г млека
1 кашика ренданог пармезана
1/2 кашичице свежих листова рузмарина першуна, или босиљка, ситно исецканих, за сервирање
Рецепт за купице од запеченог пире кромпира:
За купице од пире кромпира ставите кромпир и бели лук у велику шерпу. Прелијте хладном водом, тако да их покрије. Пустите да проври на јакој ватри. Кувајте 12 минута или док не омекша. Исцедите па ставите у тигањ на лагану ватру.
Пржите минут или док вишак течности не испари. Скините са ватре и испасирајте да добијете пире кромпир. Додајте маргарин и млеко. Зачините сољу и бибером. Мешајте дрвеном кашиком док се све не сједини.
Загрејте рерну на 220 ℃/200 ℃. Плех обложите папиром за печење. Кашиком стављајте по 100 г пире кромпира на припремљени плех. Обликујте их у купе висине око 6 цм. Потом лагано попрскајте уљем и поспите пармезаном.
Пеците 20 до 25 минута или док не порумени. Оставите да одстоји 2 минута. Сервирајте посуто рузмарином, першуном, или босиљком.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
НОВО РУСКО ОРУЖЈЕ НА ФРОНТУ У УКРАЈИНИ: Изазива застрашујућу штету, а има само један циљ
РУСИЈА је недавно почела да производи термобаричне беспилотне летелице које ће се користити уз беспилотне летелице-мамце у Украјини, а које су у стању да нанесу озбиљну штету цивилима, открила је истрага Асошиејтед преса (АП).
16. 11. 2024. у 20:23
"ПРОНАЋИ ЋУ И УНИШТИЋУ ИХ СВЕ" Хитно се огласио Илон Маск, реаговала и Захарова
АМЕРИЧКИ бизнисмен Илон Маск саопштио је путем друштвене мреже да ће „пронаћи и уништити“ све оне који га оптужују за контакте са Москвом.
16. 11. 2024. у 16:18
ЂУРЂИЦ И ЂУРЂЕВДАН: Исти светац, две иконе и два празника - у чему су сличности и разлике?
СВЕТОГ Георгија или светог Ђорђа/Ђурађа - како у народу зову овог свеца, православни Срби славе два пута у години.
16. 11. 2024. у 08:25
Коментари (0)