SAVRŠEN DODATAK SVEČANOM RUČKU: Kupice od zapečenog pire krompira - tako jednostavne, a izgledaju kao jelo iz najboljih restorana
AKO ste ljubitelj pire krompira, spremite ga na malo drugačiji način.
Kupice od zapečenog pire krompira su tako jednostavne, a izgledaju kao jelo iz najboljih restorana. I zato su savršen dodatak svečanoj, ili slavskoj trpezi.
Sastojci:
1 kg krompira, oljuštenog, iseckanog
2 čena belog luka, oljuštena
40 g margarina
80 g mleka
1 kašika rendanog parmezana
1/2 kašičice svežih listova ruzmarina peršuna, ili bosiljka, sitno iseckanih, za serviranje
Recept za kupice od zapečenog pire krompira:
Za kupice od pire krompira stavite krompir i beli luk u veliku šerpu. Prelijte hladnom vodom, tako da ih pokrije. Pustite da provri na jakoj vatri. Kuvajte 12 minuta ili dok ne omekša. Iscedite pa stavite u tiganj na laganu vatru.
Pržite minut ili dok višak tečnosti ne ispari. Skinite sa vatre i ispasirajte da dobijete pire krompir. Dodajte margarin i mleko. Začinite solju i biberom. Mešajte drvenom kašikom dok se sve ne sjedini.
Zagrejte rernu na 220 ℃/200 ℃. Pleh obložite papirom za pečenje. Kašikom stavljajte po 100 g pire krompira na pripremljeni pleh. Oblikujte ih u kupe visine oko 6 cm. Potom lagano poprskajte uljem i pospite parmezanom.
Pecite 20 do 25 minuta ili dok ne porumeni. Ostavite da odstoji 2 minuta. Servirajte posuto ruzmarinom, peršunom, ili bosiljkom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
NOVO RUSKO ORUŽJE NA FRONTU U UKRAJINI: Izaziva zastrašujuću štetu, a ima samo jedan cilj
RUSIJA je nedavno počela da proizvodi termobarične bespilotne letelice koje će se koristiti uz bespilotne letelice-mamce u Ukrajini, a koje su u stanju da nanesu ozbiljnu štetu civilima, otkrila je istraga Asošiejted presa (AP).
16. 11. 2024. u 20:23
"PRONAĆI ĆU I UNIŠTIĆU IH SVE" Hitno se oglasio Ilon Mask, reagovala i Zaharova
AMERIČKI biznismen Ilon Mask saopštio je putem društvene mreže da će „pronaći i uništiti“ sve one koji ga optužuju za kontakte sa Moskvom.
16. 11. 2024. u 16:18
ĐURĐIC I ĐURĐEVDAN: Isti svetac, dve ikone i dva praznika - u čemu su sličnosti i razlike?
SVETOG Georgija ili svetog Đorđa/Đurađa - kako u narodu zovu ovog sveca, pravoslavni Srbi slave dva puta u godini.
16. 11. 2024. u 08:25
Komentari (0)