SAVRŠEN DODATAK SVEČANOM RUČKU: Kupice od zapečenog pire krompira - tako jednostavne, a izgledaju kao jelo iz najboljih restorana
AKO ste ljubitelj pire krompira, spremite ga na malo drugačiji način.
Kupice od zapečenog pire krompira su tako jednostavne, a izgledaju kao jelo iz najboljih restorana. I zato su savršen dodatak svečanoj, ili slavskoj trpezi.
Sastojci:
1 kg krompira, oljuštenog, iseckanog
2 čena belog luka, oljuštena
40 g margarina
80 g mleka
1 kašika rendanog parmezana
1/2 kašičice svežih listova ruzmarina peršuna, ili bosiljka, sitno iseckanih, za serviranje
Recept za kupice od zapečenog pire krompira:
Za kupice od pire krompira stavite krompir i beli luk u veliku šerpu. Prelijte hladnom vodom, tako da ih pokrije. Pustite da provri na jakoj vatri. Kuvajte 12 minuta ili dok ne omekša. Iscedite pa stavite u tiganj na laganu vatru.
Pržite minut ili dok višak tečnosti ne ispari. Skinite sa vatre i ispasirajte da dobijete pire krompir. Dodajte margarin i mleko. Začinite solju i biberom. Mešajte drvenom kašikom dok se sve ne sjedini.
Zagrejte rernu na 220 ℃/200 ℃. Pleh obložite papirom za pečenje. Kašikom stavljajte po 100 g pire krompira na pripremljeni pleh. Oblikujte ih u kupe visine oko 6 cm. Potom lagano poprskajte uljem i pospite parmezanom.
Pecite 20 do 25 minuta ili dok ne porumeni. Ostavite da odstoji 2 minuta. Servirajte posuto ruzmarinom, peršunom, ili bosiljkom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
PRED NAMA SU TRI VELIKA PRAZNIKA U NIZU: Sutra je Krstovdan - ove običaje bi trebalo da ispoštujete
SRPSKA pravoslavna crkva (SPC) sutra slavi Krstovdan, kao uspomenu na prve hrišćane koji su primili veru na samom početku hrišćanske propovedi. Potom sledi Bogojavljenje, pa Jovanjdan.
17. 01. 2025. u 15:55
"LjUDI ĆE UMRETI" Vatrogasci nedeljama pre užasa u Los Anđelesu upozoravali na najgori scenario
MANjE od mesec dana pre nego što su požari zahvatili Los Anđeles, grupa iskusnih vatrogasaca okupila se na Gradskom veću kako bi tražili veća sredstva.
15. 01. 2025. u 14:03
FIJASKO U SAD: Testirali NAJMOĆNIJU raketu, letelici ispao deo - RASPALA se (VIDEO)
Izvršni direktor kompanije Ilon Mask na platformi Iks je objasnio da je preliminarna analiza ukazala na curenje goriva koje je uzrokovalo povećanje pritiska iznad zida motora.
17. 01. 2025. u 14:48
Komentari (0)