ОД ЈЕДНОСТАВНОГ ЈЕЛА НАПРАВИТЕ - СПЕЦИЈАЛИТЕТ: Румунска запечена палента са сиром, јајима и сланином

Татјана Марковић

16. 10. 2024. у 07:00

Запечена палента са сиром, јајима и сланином се традиционално спрема у Румунији и одличан је начин да од једноставног јела направите специјалитет.

ОД ЈЕДНОСТАВНОГ ЈЕЛА НАПРАВИТЕ - СПЕЦИЈАЛИТЕТ: Румунска запечена палента са сиром, јајима и сланином

Фото: Shutterstock

Састојци:

700 г куване паленте

3 јајета
500 г свежег сира
200 г сланине
прстохват морске соли
прстохват бибера
1 кисела павлака
уље
веза влашца или младог лука

Рецепт за запечену паленту са сиром, јајима и сланином:

Како бисте направили паленту на румунски начин загрејте рерну на 210 степени Ц. Паленту коју сте скували оставите да се прохлади, па је уситните виљушком. Већи део распоредите у подмазану ватросталну посуду.

У тигању пропржите сецкану сланину, а затим додајте умућена и зачињена јаја и пржите и њих. Одмах потом умешајте сир и све то распоредите преко паленте у ватросталној посуди. Преосталу уситњену паленту поспите преко тога, па на паленту поспите још свежег сира и прелијте умућеном киселом павлаком.

Запеците у загрејаној рерни 20 минута, извадите и поспите сецканим влашцем или младим луком.

(ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете

ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете

СРПСКА православна црква (СПЦ) сутра слави Крстовдан, као успомену на прве хришћане који су примили веру на самом почетку хришћанске проповеди. Потом следи Богојављење, па Јовањдан.

17. 01. 2025. у 15:55

ФИЈАСКО У САД: Тестирали НАЈМОЋНИЈУ ракету, летелици испао део - РАСПАЛА се (ВИДЕО)

ФИЈАСКО У САД: Тестирали НАЈМОЋНИЈУ ракету, летелици испао део - РАСПАЛА се (ВИДЕО)

Извршни директор компаније Илон Маск на платформи Икс је објаснио да је прелиминарна анализа указала на цурење горива које је узроковало повећање притиска изнад зида мотора.

17. 01. 2025. у 14:48

Коментари (0)

АЛ ХИЛАЛ БЕЗ МИТРОВИЋА ДАО ДЕВЕТ ГОЛОВА: Сергеј заблистао у победи за памћење (ВИДЕО)