ОД ЈЕДНОСТАВНОГ ЈЕЛА НАПРАВИТЕ - СПЕЦИЈАЛИТЕТ: Румунска запечена палента са сиром, јајима и сланином
Запечена палента са сиром, јајима и сланином се традиционално спрема у Румунији и одличан је начин да од једноставног јела направите специјалитет.
Састојци:
700 г куване паленте
500 г свежег сира
200 г сланине
прстохват морске соли
прстохват бибера
1 кисела павлака
уље
веза влашца или младог лука
Рецепт за запечену паленту са сиром, јајима и сланином:
Како бисте направили паленту на румунски начин загрејте рерну на 210 степени Ц. Паленту коју сте скували оставите да се прохлади, па је уситните виљушком. Већи део распоредите у подмазану ватросталну посуду.
У тигању пропржите сецкану сланину, а затим додајте умућена и зачињена јаја и пржите и њих. Одмах потом умешајте сир и све то распоредите преко паленте у ватросталној посуди. Преосталу уситњену паленту поспите преко тога, па на паленту поспите још свежег сира и прелијте умућеном киселом павлаком.
Запеците у загрејаној рерни 20 минута, извадите и поспите сецканим влашцем или младим луком.
(ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
(МАПА) ПУТИН ВЕЋ НАЦРТАО НОВУ МЕТУ У ДОЊЕЦКУ: Пада кључни украјински град, Руси напредују у Торецку - муке за Кијев тек долазе
РУСКЕ трупе напредовале су у Торецку, кључном логистичком чворишту Украјине и главној тактичкој мети Москве у региону Доњецка, према украјинском каналу "Дип стејт".
15. 10. 2024. у 19:38
ВОЗАЧ АУТОБУСА ПРЕТУКАО ТИНЕЈЏЕРА: Малолетник није имао новца да плати карту
У РУСКОМ граду Раменскоје, возач аутобуса је претукао тинејџера који није платио карту.
13. 10. 2024. у 14:46
НЕВЕРОВАТНО: Живео 4 године у тржном центру - направио тајни стан, нико није знао (ВИДЕО)
ПРЕ НЕГО што је ухваћен, Таусенд је планирао да у свом импровизованом смештају постави паркет, направи другу спаваћу собу и кухињу.
15. 10. 2024. у 14:51
Коментари (0)