OD JEDNOSTAVNOG JELA NAPRAVITE - SPECIJALITET: Rumunska zapečena palenta sa sirom, jajima i slaninom
Zapečena palenta sa sirom, jajima i slaninom se tradicionalno sprema u Rumuniji i odličan je način da od jednostavnog jela napravite specijalitet.
Sastojci:
700 g kuvane palente
500 g svežeg sira
200 g slanine
prstohvat morske soli
prstohvat bibera
1 kisela pavlaka
ulje
veza vlašca ili mladog luka
Recept za zapečenu palentu sa sirom, jajima i slaninom:
Kako biste napravili palentu na rumunski način zagrejte rernu na 210 stepeni C. Palentu koju ste skuvali ostavite da se prohladi, pa je usitnite viljuškom. Veći deo rasporedite u podmazanu vatrostalnu posudu.
U tiganju propržite seckanu slaninu, a zatim dodajte umućena i začinjena jaja i pržite i njih. Odmah potom umešajte sir i sve to rasporedite preko palente u vatrostalnoj posudi. Preostalu usitnjenu palentu pospite preko toga, pa na palentu pospite još svežeg sira i prelijte umućenom kiselom pavlakom.
Zapecite u zagrejanoj rerni 20 minuta, izvadite i pospite seckanim vlašcem ili mladim lukom.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
(MAPA) PUTIN VEĆ NACRTAO NOVU METU U DONjECKU: Pada ključni ukrajinski grad, Rusi napreduju u Torecku - muke za Kijev tek dolaze
RUSKE trupe napredovale su u Torecku, ključnom logističkom čvorištu Ukrajine i glavnoj taktičkoj meti Moskve u regionu Donjecka, prema ukrajinskom kanalu "Dip stejt".
15. 10. 2024. u 19:38
VOZAČ AUTOBUSA PRETUKAO TINEJDžERA: Maloletnik nije imao novca da plati kartu
U RUSKOM gradu Ramenskoje, vozač autobusa je pretukao tinejdžera koji nije platio kartu.
13. 10. 2024. u 14:46
NEVEROVATNO: Živeo 4 godine u tržnom centru - napravio tajni stan, niko nije znao (VIDEO)
PRE NEGO što je uhvaćen, Tausend je planirao da u svom improvizovanom smeštaju postavi parket, napravi drugu spavaću sobu i kuhinju.
15. 10. 2024. u 14:51
Komentari (0)