КАКО ДА ЧОКОЛАДНА ГЛАЗУРА НЕ ПУЦА ПРИ СЕЧЕЊУ ТОРТЕ ИЛИ КОЛАЧА: Посластичар открио трик за који мало ко зна

Новости онлине

28. 09. 2024. у 08:00

Домаћице широм света помно прате емисије познатог посластичара Рудолфа Ван Вина, и усвајају сваки трик који он пренесе. Овог пута вам доносимо трик за савршену чоколадну глазуру по његовом рецепту. Ваше торте ће бити права мала ремек-дела уколико будете пратили ове кораке.

КАКО ДА ЧОКОЛАДНА ГЛАЗУРА НЕ ПУЦА ПРИ СЕЧЕЊУ ТОРТЕ ИЛИ КОЛАЧА: Посластичар открио трик за који мало ко зна

Foto: Jutjub/Printskrin/Recepttura

Састојци:

  • 250 г омекшалог путера
  • 300 г шећера у праху
  • 200 г црне чоколаде (истопљене)
  • 2 кашике какао праха
  • 100 г течне слатке павлаке

Припрема:

Омекшали путер помешајте са шећером па мутите миксером док се у потпуности не сједине састојци и смеса не постане глатка. Затим додајте какао прах и још мало мутите. Смањите брзину на најслабију, па убаците отопљену чоколаду и, на крају,слатку павлаку. Мутите док се не добије глатка и пенаста смеса. Уколико има грудвица, чинију на кратко ставите у посуду са врелом водом, а затим наставите с мућењем. Глазуру нанети док је још увек пенаста и глатка.

(krstarica)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ОДРЖИВА АРХИТЕКТУРА: Важност енергетске ефикасности